Dezbatere Trump vs. Biden. Banii Rusiei, mărul discordiei. Biden neagă vehement

Darius Muresan |
Data publicării:

Preşedintele american, Donald Trump, l-a invitat pe adversarul său democrat, Joe Biden, în cursul ultimei dezbateri înainte de scrutinul de la 3 noiembrie, să ofere explicaţii în legătură cu gravele acuzaţii de corupţie vehiculate de mai mult timp, potrivit Agerpres, care citează EFE.

"Nu am primit niciodată bani de la Rusia. Nu primesc bani de la Rusia", a declarat preşedintele republican, adăugând însă că familia lui Biden a fost îmbogăţită de oligarhi ruşi.

"Nu este altcineva mai dur cu Rusia decât mine", a spus Donald Trump, amintind că, în timpul preşedinţiei sale, a convins ţările din NATO să contribuie cu mai multe fonduri "pentru a se apăra de Rusia".

"Pe voi v-au plătit cu mulţi bani şi probabil încă mai fac asta", l-a acuzat Donald Trump pe adversarul său.

 

Biden neagă că a primit bani din partea unei țări străine



Joe Biden i-a răspuns că nu a primit niciodată bani din partea unei ţări străine. "Niciodată în viaţa mea nu am primit niciun cent din vreo sursă străină", s-a apărat el.

Donald Trump a denunţat din nou în ultimele săptămâni afacerile lui Hunter Biden în Ucraina şi în China, în perioada în care tatăl său, Joe, era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017).

"Nu am lua niciun cent" de la vreo sursă străină, i-a replicat Joe Biden.

Acesta a contraatacat reproşându-i preşedintelui republican că nu a acceptat niciodată să facă publice declaraţiile de impozit. "Ce ascundeţi?", l-a întrebat Joe Biden.

"Mi-am plătit în avans impozitele, am plătit zeci de milioane de dolari", a răspuns Donald Trump, în pofida refuzului sistematic de-a lungul anilor de a-şi publica declaraţiile fiscale.

Recent, cotidianul New York Times a dezvăluit că el a plătit numai 750 de dolari impozit pe venit în anul în care a fost ales preşedinte.

"IRS (Internal Revenue Service, autoritatea fiscală din SUA) mă tratează îngrozitor. Sunt tratat foarte rău de către IRS, într-un mod foarte nedrept", a insistat Donald Trump.

 

O dezbatere mult mai „cuminte”

 

Dezbaterea a fost semnificativ diferită în ton şi atmosferă faţă de prima, cu mult mai puţine întreruperi şi cu discuţii mai profunde.

Cei doi contracandidaţi au vorbit despre diverse teme, în special despre situaţia imigranţilor fără acte care trăiesc în SUA, pandemia de COVID-19, planurile în domeniul sănătăţii publice, economie şi politică externă.

Prima dezbatere electorală dintre ei, moderată de Chris Wallace, a fost marcată de insulte şi întreruperi repetate. O altă dezbatere care fusese programată nu a mai avut loc după ce Trump a fost confirmat pozitiv la COVID-19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel