Detașamente de blocare. Generalii ruși au ordonat să fie împușcați soldații proprii care se retrag (Ministerul britanic al Apărării)

Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Din cauza moralului scăzut și a reticenței de a lupta, forțele ruse au început probabil să desfășoare unități care amenință să-și împuște propriii soldați în retragere, arată Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Rusia apelează la o tactică folosită și în cel de-al Doilea Război Mondial, și reînființează celebrele  ”detașamente de blocare”, unități care au misiunea de a împiedica retragerea propriilor militari, deschizând focul asupra acestora.

Un raport de informații publicat în această dimineață de britanici a descris aceste unități rusești drept „trupe de barieră” sau „Detașamente de blocare” folosite pentru a forța ofensiva și a împiedica proprii soldați să fugă de pe câmpul de luptă. 

”Recent, generalii ruși au vrut probabil ca comandanții lor să folosească arme împotriva dezertorilor, inclusiv să autorizeze tragerea pentru a ucide astfel de fugari, după ce li se dă un avertisment. De asemenea, este foarte probabil ca generalii să ceară oamenilor să mențină pozițiile defensive până la moarte.

Tactica de a împușca în dezertori atestă probabil calitatea scăzută, moralul scăzut și indisciplina forțelor ruse”, se arată în raportul structurii de informații a armatei britanice.

 

4,5 milioane de ucraineni fără electricitate, spune Zelenski

Atacurile rusești din ultimele săptămâni asupra aprovizionării cu energie și apă din Ucraina au lovit puternic civilii pe măsură ce iarna se apropie.

Începând de joi seară, 4,5 milioane de ucraineni din capitala Kiev și din alte zece regiuni erau temporar fără curent, cele mai recente întreruperi cauzate de atacurile rusești, a declarat președintele Volodimir Zelenskii într-o adresă video.

Atacurile rusești asupra sectorului energetic al Ucrainei și a instalațiilor energetice „nu se opresc nici măcar o zi”, a spus Zelenski.

Există daune la instalațiile energetice în diferite zone din țară - acesta este volumul de producere și transport de energie electrică pentru milioane de oameni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel