Despre pierderile armatei ruse în Ucraina: Kremlinul nu mai știe să explice ce se întâmplă

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia nu mai știe să explice şi să justifice public pierderile de vieţi omeneşti pe care le inregistreaza în radul militarilor care iau parte la agresiunea militară împotriva Ucrainei. Ministrului ucraineana al Apărării, Oleksii Reznikov, a precizat că în Rusia, în ultimele zile, au fost îngropați mai mulți soldați decât a recunoscut oficial Moscova că au murit în Ucraina.

Într-un comunicat de presă, publicat cu puţin timp în urmă, ministrului ucraineana al Apărării, Oleksii Reznikov, a precizat că oficialii de la Kremlin nu mai știe să explice ce se întâmplă în Ucraina. 

,,La urma urmei, în aceste zile au îngropat mai mulți soldați în regiunile Rusiei decât au recunoscut în mod oficial că au pierdut (n.a. pe teritoriul Ucrainei)", a spus Reznikov.

Ministrului ucraineana al Apărării a remarcat că minciunile Moscovei cu privire la pierderi suferite – de când are loc agresiunea militară – nu mai ajută la ascunderea realități din teren.

,,În același timp, „adevărul sperie” conducerea militară și societatea rusă’’, a spus oficialul ucrainean.

Reznikov a adăugat că militarii ucraineni au distrus aproape complet o serie de tancuri rusești şi eliminat mai multe trupe de desant, dar și alte unități ale armatei ruse care erau considerate „de elită”. 

Ministrului ucraineana al Apărării a precizat că acum Federația Rusă se străduieşte să găsească „mercenari în întreaga lume” și încearcă cu disperare „să împingă trupele Belarusului în iadul războiului din Ucraina”.

"Poziția armatei noastre este foarte clară - toți invadatorii vor fi respinşi, indiferent cine sunt și de oriunde ar veni. Am repetat acest lucru de multe ori", a subliniat Reznikov.

În cele 25 de zile ale agresiunii militare împotriva Ucrainei, Rusia a pierdut aproximativ 15.000 de militari. De asemenea, Forţele Armate Ucrainene au distrus 498 de tancuri, 97 de avioane și 121 de elicoptere ale invadatorilor ruşi.

De asemenea, potrivit informaţiilor Statului Major al Forţelor Armate Ucrainene, forţele ruse de ocupaţie au pierdut până astăzi 1.535 de vehicule blindate de luptă, 240 de sisteme de artilerie, 80 de sisteme de rachete cu lansare multiplă și 45 de sisteme de apărare aeriană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel