Deși nu au primit încă tancuri germane, ucrainenii încep instrucția pe Leopard 2 ale Poloniei, în paralel cu antrenamentele pe Challenger 2. Cât ar putea dura instrucția

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
 Tancuri Leopard 2 (dreapta) și Challenger 2
Tancuri Leopard 2 (dreapta) și Challenger 2

Forțele ucrainene se vor antrena pe tancurile de luptă Leopard-2 în Polonia, a declarat vineri ministrul Apărării, Oleksii Reznikov.

Între timp, ambasadorul Ucrainei la Londra, fostul ministru de externe Vadim Pristaiko, a vorbit despre începerea antrenamentelor pe tancurile Challenger 2.

Potrivit Reuters, ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a vorbit la Vocea Americii, după ce a participat la întâlnirea de la Ramstein, ținută ieri la Baza Aeriană americană din Germania, unde partenerii Ucrainei nu au luat o decizie privind predarea tancurilor. Germania, care produce tancurile Leopard, ar trebui să aprobe orice transfer.

Reznikov a descris dezvoltarea antrenamentului drept un prim pas, atribuind succesul eforturilor Poloniei. „Vom începe cu asta și apoi vom merge mai departe”, a spus ministrul, care s-a declarat optimist în privința unei soluții viiitoare favorabile Ucrainei. „Văd problema tancurilor într-un mod optimist”, a adăugat el. „Pentru că primul pas a fost făcut – vom începe misiuni de antrenament pe Leopard 2”.

 

Antrenamentele pe Challenger 2, în Marea Britanie

Armata ucraineană va începe în curând antrenamentul pe tancurile Challenger 2 în Marea Britanie, spunea vineri ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie Vadim Pristaiko, la Radio Svoboda, 

„Echipajele sunt pe cale să înceapă antrenamentele pe teritoriul Marii Britanii. Echipajele sistemelor de artilerie grea se antrenează deja, iar tancurile vor sosi și ele în viitorul apropiat”, precizează diplomatul.

Vadim Pristaiko a mai subliniat că tancurile sunt deja pregătite pentru expediere în Ucraina.

„Tancurile care au fost donate Ucrainei sunt deja pregătite pentru plecarea în Ucraina”, a menționat ambasadorul.

 

Cât ar putea dura instrucția

 

Potrivit lui Aleksander Kovalenco, expert militar ucrainean, antrenamentul militarilor nu ar putea dura mai puțin de câteva săptămâni.

”Desigur, este diferit. Chiar și Leopard 1, și în special Leopard 2A5, diferă de tancurile sovietice. Dar un echipaj profesionist învață rapid abilitățile de bază ale gestionării unor astfel de echipamente. Prin urmare, cred că (instrucția ar putea dura n.r.) de la două săptămâni la o lună. Este timpul minim necesar pentru ca armata noastră să stăpânească nu numai abilitățile de bază de operare a tancului Leopard, ci și să dobândească cunoștințe de bază despre întreținerea acestuia și reparațiile ușoare pe teren”, a spus expertul, într-un interviu pentru publicația NV.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel