Deși Armata rusă a suferit cele mai mari pierderi din ultimele luni, Kievul încă e în căutarea punctelor slabe ale rușilor. ”Nu vom vedea o contraofensivă în următoarele 7 zile”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine
Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine

Armata ucraineană a distrus un important depozit rusesc de muniţie din partea ocupată a regiunii Herson, afirmă purtătorul de cuvânt al Administraţiei Militare Odesa.

Forţele Aeriene ale Ucrainei confirmă că au bombardat un depozit de muniţii al armatei ruse. Imagini video publicate de mass media ucraineană arată o coloană groasă de fum în depărtare, în timp ce pe fundal se aud explozii, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a confirmat că apărătorii ucraineni au distrus un depozit de muniţii al armatei ruse, aflat pe teritoriul ocupat al regiunii sudice Herson, în raionul Henicesk. "Aţi văzut depozite de muniţii în flăcări. (...) Mai puţină muniţie - mai mult foc" - a afirmat Ihnat, într-o declaraţie făcută duminică.

Duminică dimineaţă, pe reţelele sociale, a apărut un video cu un incendiu de amploare. Se pare că este vorba despre rezultatul unui atac asupra ruşilor din localitatea Rikovo, din regiunea Herson. Explozii au fost semnalate şi în Lazurne, raionul Skadovsk.

 

Patru companii militare ruseşti au fost distruse, într-o singură zi, în direcţia Tavria

 

Forţele ucrainene au făcut unele progrese în sud, unde au reuşit să elibereze câteva localităţi, precum şi în zona Bahmutului, unde au intrat pe flancuri, relatează Rador.

Comandantul grupului ucrainean de trupe "Tavria", Oleksandr Tarnavski, a raportat că, în direcţia Tavria, pierderile suferite de ruşi depăşind patru companii militare. 

Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore, apărătorii ucraineni au distrus şi deteriorat 77 de echipamente militare ruseşti: un elicopter Ka-52, 24 de tancuri, 12 vehicule de luptă de infanterie, 5 vehicule blindate, 2 vehicule blindate de transport de trupe, 2 drone Orlan-10, o dronă Zala şi un sistem de rachete antitanc Şturm-S.

 

Pierderi serioase pentru ambele părți - Ministerul britanic al apărării

Exerciții ale militarilor ucraineni - The Armed Forces of Ukraine

„Ambele părți suferă pierderi grele, iar pierderile rusești sunt probabil cele mai mari de la momentul de maxim, înregistrat la Bahmut, în martie”, se arată în raportul serviciilor de informații ale Armatei britanice.

Potrivit acestora, în ultimele zile, au avut loc lupte aprige în timpul cărora atât Ucraina, cât și Rusia au suferit pierderi semnificative. Potrivit agenției, cele mai intense se desfășoară în prezent în regiunea Zaporijia, în vestul regiunii Donețk și în jurul lui Bahmut.

În toate aceste direcții, Ucraina continuă să desfășoare operațiuni ofensive și a obținut mici succese, se arată în analiză.

Totuși, britanicii remarcă faptul că forțele de ocupație ruse desfășoară adesea operațiuni defensive destul de eficiente, care se adaugă unei tactici, până acum reușite, care i-au adus Moscovei superioritatea aeriană temporară în sud, deoarece elicoptere de atac suplimentare au fost transferate acolo, odată cu începerea contraofensivei Ucrainei.

 

Kievul încă e în căutarea punctului slab. Informații estoniene: Nu vom vedea o contraofensivă a Ucrainei în săptămâna viitoare

 

Șeful centrului de informații al Forțelor de Apărare Estoniene, colonelul Margo Grosberg, spune că forțele armate ucrainene continuă prima fază a operațiunii lor ofensive și anume efectuarea de recunoașteri pentru a găsi punctele slabe în pozițiile defensive ale forțelor de ocupație ruse.

„Este evident că inițiativa este acum în mâinile Forțelor Armate ale Ucrainei, ceea ce înseamnă că acestea aleg momentul, locul și mijloacele prin care vor ataca unitățile inamice”, a spus colonelul estonian, pentru ERR, relatează UPravda.

„Nu vom vedea o ofensivă în următoarele șapte zile”, a concluzionat Grosberg la conferința de presă de vineri.

La rândul său, Federația Rusă va încerca să distrugă pe cât posibil capacitățile ofensive ale Ucrainei, folosind artilerie, câmpuri de mine și lovituri aeriene în acest scop, a spus Grosberg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel