Dezastru pentru aviația rusă: Ucraina doboară încă două Suhoiuri moderne, inclusiv Su-35, cel mai promovat avion. Bilanțul după 2 zile e crunt

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova - Facebook
Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova - Facebook

Potrivit ultimelor informații apărute în media din Ucraina și pe rețelele de socializare, trupele ucrainene de apărare antiaeriană au reușit să doboare încă două avioane de luptă ruse în estul țării.

"Dimineața zilei de 19 februarie 2024. Direcția est. Minus încă două avioane ale ocupantului!" a scris pe Telegram comandantului Forțelor Aeriene Ucrainene Mikola Oleshchuk, confirmând postarea făcută de Comandamentul Forțelor Aeriene pe contul propriu de pe platforma X.

Oleshchuk confirmă că este vorba de un avion de vânătoare-bombardament Su-34 și un avion de vânătoare multirol Su-35 și amintește că Forțele Armate Ucrainene au reușit să distrugă șase avioane de luptă ruse în ultimele trei zile.

Puțin mai târziu, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sirskîi, a reconfirmat informația, precizând că este vorba despre avioane care participau la lovituri aeriene cu rachete și cu bombe dirijate asupra pozițiilor forțelor ucrainene din est.

"În această dimineață, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus două avioane ruse care lansau rachete dirijate asupra pozițiilor trupelor noastre. Un avion de vânătoare-bombardament Su-34 și un avion de luptă Su-35S", a menționat acesta.

În zilele anterioare, armata ucraineană a anunțat că a mai doborât patru avioane de luptă ruse pe frontul de est: un Su-34 pe 18 februarie; două aeronave Su-34 și un Su-35 pe 17 februarie. Forțele ruse au confirmat doar parțial pierderea acestora.

Potrivit Statului Major General, de la începutul invaziei pe scară largă, Rusia a pierdut 336 de avioane și 325 de elicoptere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel