Deși a marcat Ziua Armatei la un nivel minimal, Iranul a prezentat noi sisteme autohtone de apărare antiaeriană

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sistemul Bavar-373 dezvoltat de Teheran, despre care iranienii spun că e o versiune autohtonă a S-300. Sursă foto: Ministerul Apărării din Iran
Sistemul Bavar-373 dezvoltat de Teheran, despre care iranienii spun că e o versiune autohtonă a S-300. Sursă foto: Ministerul Apărării din Iran

Iranul a marcat pe 18 aprilie  Ziua Armatei Naționale, prin desfășurarea de parade locale în interiorul cazărmilor militare din numeroase orașe, în timp ce țara se luptă să controleze extinderea pandemiei de COVID-19.

Comandantul șef al armatei iraniene, Amir Abdolrahim Mousavi, și alți comandanți de rang înalt au participat la o ceremonie la Teheran, unde au fost citite mesajele liderului suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, și ale președintelui Iranului, Hassan Rouhani.

În mesajul său, publicat pentru prima dată sâmbătă pe site-ul oficial al liderului superior al Iranului, Khamenei a cerut armatei iraniene să „sporească pregătirea atât cât este necesar”.

La rândul său, Rouhani, în mesajul transmis, a subliniat importanța relației dintre poporul iranian și armata iraniană.

Cu această ocazie, Forțele Aeriene iraniene au dezvăluit trei noi sisteme de rachete dezvoltate pe plan intern, inclusiv noul „Damavand”, descris ca un sistem antiaerian cu rază lungă de acțiune, capabil să vizeze diferite tipuri de aeronave, precum și rachete de croazieră și balistice, a informat agenția de știri Tasnim.

De asemenea, au fost prezentate un sistem de rachete sol-aer de mică altitudine, denumit „Zolfaqar”, un alt sistem de rachete (fără detalii) numit „Majid”, precum și un sistem de control al focului de artilerie, denumit „Khatam” și prezentat ca fiind capabil să funcționeze simultan împotriva unui număr ridicat de ținte aeriene care evoluează la altitudine mică.

Din cauza pandemiei, nu au avut loc obișnuitele parade la infanteriei, însă au fost prezentate capabilități ale Armatei în domeniile vehiculelor aeriene fără pilot și protecției biologice, precum și unitățile mobile concepute pentru a participa la urgențe medicale și la implementarea protocoalelor de sănătate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel