Deșertul Sirian, un amalgam de forțe armate locale și străine

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Armata rusă în Siria, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Armata rusă în Siria, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Armata siriană și forțele ruse au executat exerciții militare în deșertul guvernoratului As-Suwayda, care se extinde până la baza militară Al-Tanf, unde sunt dislocate trupele Coaliției internaționale conduse de SUA.

Rețeaua locală "Suwayda 24" a informat că exercițiile militare au debutat, pe 27 decembrie, în deșertul As-Suwayda, în apropierea bazei Al-Tan, la sud-est de guvernoratul Homs. Conform site-ului "Suwayda 24", trupe rusești îmbarcate în șapte vehicule militare au sosit la baza militară din localitatea  Shanwan, la nord-est de As-Suwayda, unde au executat exerciții comune cu militarii Diviziei a 15-a Forțe Speciale aparținând armatei guvernamentale siriene.

De partea cealaltă, la baza Al-Tanf s-au desfășurat exerciții militare comune între forțele Coaliției internaționale și Jaishu Maghaweir Al-Thawrah (Armata Comandourile Revoluției). Acesta din urmă este un grup rebel al războiului civil sirian fondat la 8 noiembrie 2015 sub denumirea de Noua Armată Siriană, înainte de a fi dizolvat, reformat și redenumit în decembrie 2016.

În Badia (denumirea deșertului sirian), care reprezintă peste 40% din suprafața Siriei, sunt desfășurate diverse forțe militare străine, miliții iraniene și irakiene, forțe militare siriene regulate și de opoziție, dar și celule ale organizației "Stat Islamic", care lansează constant atacuri împotriva forțelor dominante.

Într-un studiu elaborat de Centrul de Studii Jusoor  la sfârșitul anului 2021, au fost identificate 597 de locații aparținând forțelor militare străine desfășurate în Siria. Guvernoratul Homs, care include baza militară Al-Tanf, s-a clasat pe locul patru privind densitatea bazelor străine, majoritatea fiind iraniene. Locațiile rusești și americane din acest guvernorat sunt dispersate în partea sa deșertică.

Forțele SUA și ale Coaliției internaționale sunt staționate în baza militară Al-Tanf, situată pe o cale de comunicație vitală pentru milițiile susținute de Iran. Washingtonul controlează, de asemenea, puncte din nord-estul Siriei, unde sprijină Forțele Democratice Siriene (SDF) în combaterea organizației "Stat Islamic".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel