Deputaţii au votat pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea MApN

Eduard Pascu |
Data publicării:
Armata română, în timpul ridicării spitalului militar mobil de la Ana Aslan, sursă foto: Facebook MApN
Armata română, în timpul ridicării spitalului militar mobil de la Ana Aslan, sursă foto: Facebook MApN

Deputaţii au adoptat miercuri, în unanimitate, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, care are printre obiectele de reglementare transformarea Departamentului pentru armamente în Direcţie generală.

Obiectul de reglementare al proiectului este modificarea şi completarea Legii nr.346/2006, intervenţiile legislative vizând, printre altele, transformarea Departamentului pentru armamente în Direcţie generală în scopul reducerii timpului de reacţie în vederea realizării unor achiziţii de tehnică, echipamente şi tehnologie, care pot fi puse la dispoziţia industriei naţionale de apărare şi integrarea acestora pentru realizarea unor produse naţionale la preţuri competitive.

De asemenea, este vizată subordonarea Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" şi a Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I" de către Statul Major al Apărării, precum şi comasarea unităţilor sanitare, inclusiv a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", în subordinea Direcţiei medicale şi trecerea acesteia sub comanda Statului Major al Apărării.

Potrivit proiectului, Statul Major al Apărării, prin Direcţia medicală, are în subordine spitalele militare, Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "General doctor aviator Victor Anastasiu" şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino". Camera Deputaţilor este prima sesizată în cazul acestui proiect de lege, transmite Agerpres. 

Citește și: Nicolae Ciucă: În maximum o lună va fi încheiat contractul de modernizare a avioanelor IAR 99

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel