Departamentul de Stat al SUA: Dronă OSCE care filma trupe ruse ilegale în Ucraina, dată dispărută

S.I. Catalin / 01 noi 2018 / 09:37
OSCE
OSCE

Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, a afirmat că o dronă a OSCE a fost bruiată, apoi a dispărut pe sectorul necontrolat al frontierei ruso-ucrainene, potrivit Deschide.md.

Într-o postare pe Twitter, oficialul american a precizat că „drona a văzut un convoi ilegal din Rusia, iar, la puțin timp, aceasta a fost blocată, apoi a dispărut pe teritoriul din estul Ucrainei, controlat de Rusia”.

Heather Nauert cere Moscovei să respecte prevederile Acordului de la Minsk și să permită acces nelimitat pentru OSCE în estul Ucrainei.

Informația este confirmată și de siteul oficial al OSCE, unde se precizează că, după ce a filmat convoiul ilegal, drona a început să aibă schimbări bruște de viteză și altitudine inexplicabile.

Condițiile meteorologice au fost bune, cu cer senin. Toți parametrii de zbor ai dronei erau normali și aparatul de fotografiat înregistrase în parametrii optimi”, se arată în comunicatul OSCE.

În același comunicat, organizația mai specifică că, potrivit unei evaluări tehnice preliminare, cea mai probabilă cauză a dispariției dronei a fost un impact care a aruncat-o de pe traseul său de zbor și a întrerupt sistemul anti-bruiaj și sursa de alimentare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy