SUA avertizează că parteneriatul militar dintre Rusia și Iran trece la următorul nivel. O fabrică de drone Shahed în Rusia provoacă îngrijorări

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat este convins că parteneriatul militar dintre Rusia și Iran se adâncește.

Statele Unite au informații că relațiile militare dintre Moscova și Teheran se află la un nivel fără precedent.

Astfel, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, citat de corespondentul Ukrinform, a declarat că Iranul rămâne unul dintre principalii piloni ai Rusiei în războiul din Ucraina, iar parteneriatul militar al acestor două țări devine din ce în ce mai puternic.

„Rusia a primit de la Iran sute de UAV-uri kamikaze, precum și echipamente pentru producția de drone”.

În acest context, Patel a amintit că Federația Rusă a folosit drone iraniene pentru a ataca Kievul cu scopul de a teroriza populația ucraineană.

„Acest parteneriat militar între Rusia și Iran continuă să se adâncească”, a subliniat Patel.

Informațiile americane preconizează că apariția fabricii de drone kamikaze Shahed în Rusia va avea un impact negativ semnificativ asupra războiului din Ucraina.

Potrivit prognozei serviciilor de informații din Statele Unite, apariția fabricii de drone kamikaze Shahed din Rusia este de așteptat să furnizeze Federației Ruse o aprovizionare constantă de drone „cu ordine de mărime mai mare” decât ceea ce a putut să cumpere de la Iran până acum, scrie CNN.

Analiştii avertizează că Iranul livrează în mod regulat echipamente către Rusia pentru a ajuta la construirea uzinei, care este probabil să fie finalizată la începutul anului viitor.

În aprilie, Statele Unite au lansat o imagine prin satelit a locației planificate a fabricii de drone, situată în zona economică specială rusă Alabuga, la aproximativ 960 km est de Moscova.

Potrivit analiștilor de informații, se crede că Iranul a furnizat, până acum, Federației Ruse peste 400 de drone Shahed 131, 136 și Mohajer - drone pe care Rusia le-a epuizat aproape complet.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel