Denuclearizare Coreea de Nord. Avertismentul SUA: 'Nu suntem dispuși să așteptăm'

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:
Nikki Haley (@nikkihaley) / Twitter
Nikki Haley (@nikkihaley) / Twitter

Statele Unite 'nu sunt dispuse să aştepte prea mult' pentru ca Phenianul să ia măsuri pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a declarat miercuri ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, relatează Reuters.

La summitul din iunie din Singapore, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump au ajuns la un acord care prevede renunţarea de către Phenian la programul său nuclear, însă cele două ţări încă nu au făcut paşi concreţi pentru a atinge acest obiectiv.

'Mingea este în terenul Coreei de Nord', le-a spus Haley jurnaliştilor în timpul unei vizite în Columbia, unde a participat la ceremonia de învestire a noului preşedinte columbian Ivan Duque şi unde s-a întâlnit cu migranţi care au fugit din Venezuela. 'Trebuie să înţeleagă că membrii comunităţii internaţionale încă aşteaptă ca ei (nord-coreenii) să renunţe la programul nuclear şi suntem dispuşi să aşteptăm dacă ei vor să aşteptăm, însă nu suntem dispuşi să aşteptăm prea mult', a spus Haley.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat marţi că secretarul de stat american Mike Pompeo este pregătit să se întoarcă în Coreea de Nord pentru o altă întrevedere cu Kim Jong Un. Nikki Haley a afirmat că Pompeo a transmis Phenianului solicitări 'ferme' din partea SUA şi că Washingtonul nu va slăbi sancţiunile asupra Coreei de Nord.

Rusia şi China au sugerat ca membrii Consiliului de Securitate al ONU să discute o relaxare a sancţiunilor împotriva Phenianului după întâlnirea din Singapore din 12 iunie între Trump şi Kim. 'Va fi un proces lung, am ştiut că asta nu se va întâmpla peste noapte', a spus Haley. 'Trebuie să vedem denuclearizarea şi nu ne vom opri până nu vom ajunge acolo', a mai spus oficialul american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel