Demonstraţie de forţă în Marea Egee (Foto/Video): Armata turcă își încordează mușchii în timpul exercițiului EFES-2024

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Cel mai mare exercițiu comun al Turciei, EFES-2024, care este urmărit îndeaproape de întreaga lume, a început în oraşul portuar Izmir. Sursa Foto: Sanayigazetesi.com.tr.
Cel mai mare exercițiu comun al Turciei, EFES-2024, care este urmărit îndeaproape de întreaga lume, a început în oraşul portuar Izmir. Sursa Foto: Sanayigazetesi.com.tr.

Turcia desfășoară exercițiul multinațional de nivel întrunit EFES-2024, organizat de Comandamentul Armatei turce din Marea Egee. Subliniind că exercițiul se desfășoară într-un format complex, ministrul turc al Apărării, Yasar Guler, a remarcat marți că "participarea la exercițiu crește de la o zi la alta și, în acest sens, EFES-2024 a devenit cel mai mare exercițiu multinațional din regiune". 

Cel mai mare exercițiu militar comun organizat de Turcia, EFES-2024, a început la Seferihisar, Izmir. În acest an, cu participarea a peste 1.500 de militari străini din 49 de țări, un total de 11 mii de soldați iau parte la exercițiu împreună cu unități ale Forțelor Armate Turce (TAF).

Obiectivul este de a promova cooperarea internațională și de a îmbunătăți coordonarea forțelor militare în diferite scenarii de luptă.

Exercițiul se desfășoară în două faze principale: prima fază a exercițiului se desfășoară la Centrul multinațional de război din Istanbul și la Centrul de instruire din Izmir, iar a doua fază este exercițiul în teren, în baza Kartal din orașul Izmir.

Exercițiul va culmina cu o zi a observatorilor distinși pentru exercițiul de teren cu foc real, la 29-30 mai, unde oficiali de rang înalt și lideri militari din țările participante vor fi martori ai capacităților forțelor implicate.

În plus față de exercițiile militare, la 28 mai va avea loc la Izmir o expoziție a industriei de apărare, care va prezenta cele mai recente progrese și inovații în domeniul tehnologiei de apărare. Evenimentul va oferi o platformă pentru companiile din domeniul apărării pentru a-și expune produsele și pentru oficialii militari pentru a explora noile tehnologii.

Exercițiul EFES-2024 reprezintă un pas important în direcția consolidării colaborării militare internaționale și a îmbunătățirii nivelului de pregătire a forțelor armate ale națiunilor participante.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel