Demisii ale militarilor estonieni care au refuzat vaccinul anticovid

Gheorghită Orjanu |
Data publicării:

Radioteleviziunea estoniană a informat, pe 15 octombrie, că 36 de persoane care nu au respectat cerința de vaccinare impusă de comandantul forțelor de apărare, generalul Martin Herem, au părăsit forțele armate.

"Până în prezent, 36 de persoane au demisionat din Forțele de Apărare pentru că nu au oferit motive pentru refuzul vaccinării împotriva COVID-19 sau nu au demonstrat că au trecut prin boală. Dintre acestea, 22 sunt militari și 14 civili", a informat locotenentul Taavi Laazik, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor de Apărare, pentru Radioteleviziunea estoniană.

Potrivit acestuia, în prezent peste 4.000 de angajați ai Forțelor de Apărare au finalizat schema de vaccinare sau au primit prima doză. „Acest indicator este cu 30% mai mare decât cel de la nivel național", a adăugat Laazik.

Potrivit medicului șef al forțelor de apărare, locotenent-colonel Targo Lusti, rata ridicată de vaccinare permite forțelor de apărare să funcționeze mult mai eficient decât în ​​primăvară.

"Vaccinarea aproape în întregime a întregului personal se reflectă în mod clar în numărul mult mai mic de noi infecții comparativ cu perioada de primăvară. Astăzi, există 45 de persoane infectate în Forțele de Apărare și un total de 50 sunt izolate.

În primăvară, pe vârful celui de-al doilea val, erau 269 de persoane infectate și un total de 1.201 de persoane izolate ", a precizat Lusti.

„Din punctul de vedere al organizării serviciului [al îndeplinirii misiunilor de către forțele armate], este foarte important ca persoana vaccinată să nu mai rămână izolată, chiar dacă a avut contact apropiat [cu o persoană infectată]”, a adăugat medicul-șef .

Purtătorul de cuvânt, locotenentul Taavi Laazik, a menționat că nivelul ridicat de vaccinare a recruților a furnizat condiții pentru organizarea planificată a instruirii. "De asemenea, săptămâna viitoare, doar militarii care au fost vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin vor începe serviciul, ceea ce va contribui la organizarea pregătirii conform planificării și a menținerii capacității de apărare".

Pe 29 septembrie, prim-ministrul Estoniei, Kaya Kallas, informase că, niciunul dintre militarii care nu au fost vaccinați, nu a fost concediat din acest motiv. ”Nu am primit nicio singură plângere că, cineva a fost concediat doar pentru că nu s-a vaccinat”, a precizat premierul, care a mai adăugat că aproximativ 10 persoane și-au dat demisia din această cauză.

Aceasta a mai precizat că în Forțele de Apărare, peste 90% din personal s-a vaccinat, iar în poliție și serviciul de grăniceri imunizarea era de peste 80%.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel