Delegație a Statului Major al Apărării, în SUA

Delegație a Statului Major al Apărării, în SUA
Delegație a Statului Major al Apărării, în SUA

Până pe 25 mai, la Tampa, în Statele Unite ale Americii, se desfășoară Conferința Internațională a Forțelor pentru Operații Speciale (ISOF). 

La eveniment participă o delegaţie a Statului Major al Apărării, conferința reprezentând un bun prilej de obținere a unor evaluări cu privire la evoluțiile specifice aferente fenomenului terorist și a mijloacelor de contracarare a acestora prin angajarea forțelor pentru operații speciale și de cunoaștere a ultimelor tendințe în dezvoltarea de echipamente specifice forțelor pentru operații speciale.

Totodată, asigură cadrul formal și informal în promovarea eforturilor naționale la nivel regional de constituire a unui nucleu („Regional Hub") în domeniul forțelor pentru operații speciale și de interacțiune cu personalități din zona politico-militară a statelor care au parteneriate strategice cu SUA, în vederea dezvoltării parteneriatului strategic româno-american în domeniul militar.

Amplu proces de transformare

Forţele pentru operații speciale române trec printr-un amplu proces de transformare, în vederea adaptării la noile provocări de securitate, dezvoltării capabilităţilor ISR (Intelligence-Surveillance-Reconnaissance) şi armonizării acestora cu utilizarea celorlalte capabilităţi de apărare, forţe şi resurse, precum și pentru creşterea interoperabilităţii cu forțe similare din cadrul NATO sau UE.

În marja Conferinței, delegația SMAp va vizita Centrul de Război pentru Operații Speciale (Special Warfare Center and School-SWCS), Școala de instruire pentru nave mici (Naval Small Craft Instruction and Training School - NAVSCIATS), Grupul 7 Forțe Speciale (7th Special Forces Group), Comandamentul Forțelor Speciale ale Forțelor Aeriene (Air Force Special Operation Command - AFSOC), precum și Comandamentul Forțelor Speciale ale Statelor Unite (United States Special Operations Command - USSOCOM).

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel