Defender Europe 21. Pregătiri de luptă în Poligonul Capu Midia

Eduard Pascu / 12 mai 2021 / 15:02
Tragere cu rachete Patriot în poligonul de la Capu Midia. Sursă foto: MApN
Tragere cu rachete Patriot în poligonul de la Capu Midia. Sursă foto: MApN

O delegaţie din care au făcut parte comandantul Corpului Multinaţional Sud-Est, generalul-maior Tomiţă Cătălin Tomescu, comandantul Corpului V al Forţelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, generalul-locotenent John S. Kolasheski şi comandantul Comandamentului Corpului Aliat de Reacţie Rapidă - Headquarters Allied Rapid Reaction Corps (HQ ARRC) din Marea Britanie, generalul-locotenent Sir Edward Smyth-Osbourne a efectuat o vizită de lucru, în Poligonul Capu Midia.

Scopul vizitei a fost de pentru organizarea exerciţiului "Defender Europe 21" cu comandantul Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu", colonelul Viorel-Eugen Bitan şi cu ofiţeri din cadrul Poligonului Complex de Trageri Capu Midia, se arată într-un comunicat al Centrului de Instruire.

La final, delegația a vizitat simulatorul de ţinte aeriene MTS II, unde au asistat la un antrenament al militarilor pe un scenariu de luptă antiaeriană.

Exerciţiile din cadrul DACIA 21 Livex au ca scop consolidarea posturii de apărare şi descurajare naţionale şi aliate şi confirmă capacitatea Armatei României de a-şi angaja capabilităţile în operaţii defensive, precum şi disponibilitatea permanentă a structurilor Alianţei şi a partenerului strategic american de a disloca rapid în ţara noastră efective credibile pentru realizarea apărării, la nevoie.

Complexul de exerciţii DACIA 21 LIVEX armonizează două componente principale de instruire în context multinaţional - exerciţiul NATO STEADFAST DEFENDER 21, condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli, care presupune dislocarea din Turcia în România a unei forţe de reacţie rapidă a NATO, respectiv exerciţiul Defender Europe 21, care cuprinde o serie de evenimente majore de instruire, sub conducerea Comandamentului Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy