Defender 2020. Cel mai amplu exercițiu militar din ultimii 25 de ani

Eduard Pascu |
Data publicării:

Germania va găzdui anul viitor centrul logistic al unui important exerciţiu sub conducerea forţelor armate ale SUA, a anunţat Ministerul Apărării german, transmite miercuri agenţia de presă DPA.

Ministerul i-a informat pe reprezentanţii grupurilor parlamentare din Comisia de apărare a Bundestagului (parlamentul) marţi seara că alte 16 state membre NATO, inclusiv Germania, vor fi implicate în acest exerciţiu.

În cadrul exerciţiului 'Defender 2020,' armata americană se va antrena pentru desfăşurarea rapidă a unei divizii în Polonia şi în statele baltice, conform unui document consultat de DPA.

Între lunile aprilie şi mai, trupele vor trece prin Germania cu sprijinul Bundeswehr-ului (Armata germană) care va participa nemijlocit la acest exerciţiu.

Conform părţii americane, va fi cel mai mare exerciţiu de acest gen din Europa în ultimii 25 de ani, la care vor participa aproximativ 20.000 de militari.

Vezi și: Mii de tancuri Abrams M1 și vehicule de luptă Bradley M2 se îndreaptă către Europa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel