Decretul lui Putin vine cu „beneficii” pentru militari. Cât costă Rusia să mori pentru ea în Ucraina

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei
Foto: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin a decretat în cursul zilei de ieri mobilizarea parțială, ceea ce înseamnă că rezerviștii vor fi trimiși pe frontul din Ucraina, unde vor trebui să facă față contraofensivei Armatei ucrainene.

Acesta este doar un prim pas, care pregătește mobilizarea generală.

Deși la începutul invaziei din 24 februarie 2022 Vladimir Putin a dat asigurări că nu se va apel la mobilizare, situația de pe front și înfrângerile militare majore din ultimele săptămâni, mai ales din nord-est, unde rușii au pierdut Harkovul, a forțat Kremlinul să ia o asemenea măsură nepopulară.

Obiectivul anunțat este așa-zisa „eliberare” a Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce Putin a numit „sub jugul” Ucrainei.

Imediat după anunțul lui Putin, în care a lansat o nouă amenințare împotriva Occidentului cu un război nuclear, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că 300.000 de rezervişti vor fi mobilizaţi în Rusia.

„Rusia are o mare resursă de mobilizare. Un total de 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării parțiale”, susține ministrul apărării.

Anunțul a generat și primele proteste, deși minuscule. E de așteptat ca pe măsură ce războiul se prelungește, societatea rusă să intre din ce în ce mai mult într-o stare conflictuală cu conducerea Kremlinului, motiv pentru care Vladimir Putin a evitat cât a putut mobilizarea, fie ea și parțială.

 

3.400 de euro și suspendarea creditelor bancare, atât costă Rusia viața fiecărui militari trimis de Putin să moară în Ucraina 

 

Kremlinul încearcă astfel să ofere beneficii familiilor militarilor care vor fi transferați pe front pentru a lupta pentru „eliberarea” Ucrainei.

Potrivit agenției de presă rusă Tass, autoritățile din Crimeea au anunțat că familia fiecărui militar din regiune care va fi dislocat pe front în Ucraina va primi suplimentar o sumă de 200.000 de ruble (aproximativ 3.400 de euro).

Totodată, presa rusă mai scrie că Banca Centrală de la Moscova a recomandat scutirea de la plata creditelor cetățenilor ruși mobilizați pentru războiul din Ucraina. Astfel, creditorii sunt sfătuiți de Banca Centrală de la Moscova să nu perceapă penalități în contractele de împrumut și nici să nu solicite executarea silită ori recuperarea proprietăților ipotecare. Se recomandă suspendarea oricărei acțiuni similare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel