Un nou „episod Himars”: Moscova se laudă cu opt tancuri Leopard distruse, dar nu vine cu dovezi

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul britanic al Apărării a raportat marți o „creștere semnificativă a luptelor pe o serie de sectoare ale frontului” din Ucraina, în ultimele 48 de ore.

Acțiunile de luptă de pe frontul din Ucraina au crescut în intensitate în ultimele zile, lucru semnalat și de analiștii ministerului britanic al apărării. Atât zona din jurul Bahmutului, cât și regiunea rusă Belgorod au fost ținta unor noi atacuri.

Partizanii de pe teritoriul F. Ruse (Corpul de voluntari ruși pro-ucrainean - RDK și Legiunea Libertatea Rusiei - LSR), cel mai probabil, susținuți de structurile de informații ucrainene, continuă să opereze la granița rusă din regiunea Belgorod, atacând tancuri și vehicule blindate rusești. De asemenea, forțele ucrainene au efectuat ofensive la nord și sud-vest de Bahmut.

În același timp, forțele ruse au efectuat operațiuni de recunoaștere în forță fără succes la nord-est de orașul Harkiv și au continuat atacuri terestre la nord-est de Kupiansk și de-a lungul liniei Svatove-Kreminna.

 

Ministerul Apărării al Federației Ruse declarații care amintesc de episodul Himars

Foto: Soldat polonez instruieşte mai mulţi militari ucraineni pentru operarea tancurilor Leopard. Sursa : Ministerul polonez al Apărării

Moscova susține că a respins, în ultimele 48 de ore, mai multe atacuri din sud-estul frontului ucrainean.

Într-o informare făcută marți dimineața, ministerul rus al apărării susține că ”Formațiunile de atac și unitățile militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei au suferit pagube semnificative în timp ce încercau să atace în direcția Iujno-Donețk”, dar Forțele Armate Ruse au respins atacurile.

Harta cu zona probabilă în care au avut loc confruntările descrise de ministerul rus al apărării.

Rusia susține că ucrainenii au pierdut 28 de tancuri, inclusiv 8 tancuri Leopard și 3 tancuri ușoare AMX-10 de fabricație franceză, precum și 109 vehicule blindate de luptă.

Este imposibil de verificat autenticitatea acestei informații, dar declarațiile Moscovei par să semene cu informările de anul trecut, când Ministerul rus al Apărării a declarat în repetate rânduri că forțele ruse au distrus sistemele HIMARS ale Ucrainei.

Statele Unite nu au confirmat afirmațiile părții ruse, ba mai mult, au existat declarații ale oficialilor americani care precizau că, la acel moment, toate sistemele furnizate Ucrainei erau operaționale. Washington Post scria, în vara lui 2022, că Forțele Armate folosesc machete din lemn, drept momeli de HIMARS, pentru a induce în eroare forțele ruse.

 

Rușii au trei moduri de a lupta cu tancurile Leopard 2 - expert

Foto: Tancuri Leopard 2, în cadrul unui exercițiu NATO / Rachetă rusă antitanc ”Kornet”

Tancurile germane sunt un mare pas înainte pentru Armata ucraineană, dar au vulnerabilitățile lor, explica editorialistul publicației germane Bild, Bjorn Stritzel. Acesta a spus ce arme inamice ar reprezenta un pericol pentru tancurile Leopard 2.

Potrivit lui Stritzel, cea mai mare amenințare pentru Leopard sunt sistemele antitanc rusești Kornet și Metis. Acestea sunt capabile să pătrundă până la 1 m de blindaj al tancului. Soluția: rachetele antitanc trebuie contracarate de infanteria Forțelor Armate ale Ucrainei, care le va distruge în avans, împiedicându-le să lovească tancurile.

Al doilea pericol major în luptă pentru Leopard sunt minele antitanc, în primul rând sovieticul TM-62M și modificările ulterioare. Expertul notează că Rusia folosește pe scară largă miniele în tacticile sale de luptă.

Expertul consideră că al treilea pericol major pentru Leopard 2 sunt cele mai moderne tancuri rusești – T-72B3, T-90AM și T-80BVM. Deși Leopard 2 este superior lor, aceste tancuri sunt încă capabile să distrugă un tanc german, așa că într-un duel cu tancuri, multe vor depinde de inteligența și abilitățile mecanicului conductor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel