Decizii ale Guvernului Ciucă: O parte din Rezerva de Stat trece la MApN. Direcţia Controlul Armamentelor şi Verificare se reorganizează

Sursă foto: Nicolae Ciucă @official Facebook
Sursă foto: Nicolae Ciucă @official Facebook

Guvernul Ciucă a adoptat ieri, în prima ședință a cabinetului, o ordonanță de urgență care aduce modificări structuri Executivului.

Potrivit documentului oficial publicat de Guvern, o parte a Rezervei de Stat va reveni Ministerului Apărării Naționale. Totodată, în baza deciziei, Direcția Controlul Armelor și Verificare se reorganizează potrivit normelor MApN ca „structură fără personalitate juridică” fără să-și piardă din atribuții. 

„O altă modificare vizează Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, aflată în subordinea Guvernului şi în coordonarea Secretariatului General al Guvernului, care se reorganizează prin divizare parţială prin desprinderea unei părţi din patrimoniu corespunzătoare activităţii şi personalului din Direcţia Controlul Armamentelor şi Verificare şi transmiterea acestei părţi către Ministerul Apărării Naţionale.

Direcţia Controlul Armamentelor şi Verificare se reorganizează potrivit normelor specifice Ministerului Apărării Naţionale, ca structură fără personalitate juridică, cu aceleaşi atribuţii”, precizează un comunicat al Guvernului.

Amintim că Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit ieri, în şedinţă comună, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă. Guvernul a fost învestit cu 318 voturi pentru și 126 împotrivă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, după învestitură, că Guvernul va analiza, în şedinţă, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul la finele anului, precizând că, din discuţiile avute până acum, sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor şi pentru nevoile Ministerului Sănătăţii.

"În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar la finele anului 2021 urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi, după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat şi unde ne găsim cu ceea ce înseamnă asigurarea resurselor financiare. Ceea ce vă pot spune, în schimb, este că nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor", a afirmat Ciucă, joi, la Parlament, după ce Guvernul a primit votul de învestire.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel