De la începutul anului, armata rusă și-a crescut efectivele cu peste 117.000 de militari voluntari și angajați pe bază de contract

Ionel Copcea |
Data publicării:
Peste 117.000 de persoane au fost acceptate în rândurile Forțelor Armate Ruse pe bază de contract și ca parte a formațiunilor de voluntari.
Peste 117.000 de persoane au fost acceptate în rândurile Forțelor Armate Ruse pe bază de contract și ca parte a formațiunilor de voluntari.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a anunțat, pe 19.05.2023, că, în perioada 01 ianuarie - 19 mai, peste 117.000 de persoane au fost acceptate în rândurile Forțelor Armate Ruse pe bază de contract și ca parte a formațiunilor de voluntari.

,,Potrivit datelor prezentate de Ministerul Apărării, în urma activităților de recrutare, începând de la 01 ianuarie și până pe 19 mai, 117.400 de persoane au fost acceptate în rândurile Forțelor Armate pe bază de contract și ca parte a formațiunilor noastre de voluntari, a spus Medvedev la o consfătuire pe tema recrutării de personal pentru serviciul militar pe bază de contract.

Medvedev a precizat că această cifră va fi folosită ca punct de plecare în acțiunile ulterioare.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate a menționat că la întâlnire se discută despre situația legată de selecția cetățenilor pentru serviciul militar pe bază de contract în regiunile federale și subiecții Federației Ruse în luna mai 2023.

“Adică vom continua să facem ceea ce facem în mod regulat”, a concluzionat Medvedev.

Comentariul autorului: Probabil că, prin intensificarea procesului de recrutare de personal pentru angajarea în armată, oficialii ruși intenționează să evite un nou val de mobilizare, care nu este deloc popular în rândurile cetățenilor Federației Ruse.

Altfel, la 01 ianuarie 2023, a intrat în vigoare un decret al președintelui Vladimir Putin din luna august 2022, prin care efectivele Forțelor Armate trebuie să crească la 2.039.758 de persoane. Acest lucru implică o majorare a numărului de militari la 1.150.628, adică cu aproximativ 137.000. În același timp, numărul salariaților civili va rămâne neschimbat.

Recent, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, s-a pronunțat pentru menținerea unor efective mixte de militari în termen și militari angajați pe bază de contract. În opinia sa însă, ar fi necesară creșterea numărului de militari la 1.500.000.   

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel