De la „Cosmos” la „Sarmat”: Demis de Putin, Rogozin susține că e în Donbas unde conduce grupul „Lupii țarului”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin
Fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin

Fostul vicepremier rus, Dmitri Rogozin, care a devenit celebru în serviciul de stat pentru declarațiile sale zgomotoase, a rămas recent fără o funcție oficială, după ce a fost demis, la jumătatea lunii iulie, de către președintele Vladimir Putin din postul de șef al corporației de stat Roskosmos.

Ulterior, în presă au apărut o serie de informații potrivit cărora fostul oficial rus ar urma să fie numit la conducerea noii Regiuni Federale Crimeea, care trebuia să includă cele patru regiuni nou anexate (Republicile Populare Donețk și Lugansk și Regiunile Herson și Zaporojie), precum și Republica Crimeea și orașul federal Sevastopol. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat.

Neobișnuit să stea inactiv, Rogozin s-a angajat voluntar, colectând și trimițând mărfuri în Donbas. Fostul vicepremier și șef al Roscosmos a informat în mod regulat despre aceste lucruri pe canalul său de Telegram. La sfârșitul lunii octombrie, acesta a anunțat că s-a aflat în Regiunea Zaporojie, precizând că a adăugat la biografia sa militară și Novorossia pe lângă Transnistria, Bosnia și Caucazul de Nord.

Apoi Rogozin și-a luat indicativul “Cosmos”. Nu se știe dacă acesta a luat parte la operațiuni de luptă reale în prima linie, dar a publicat în mod regulat pe rețelele de socializare fotografii cu comandanții de batalioane Shakhtar, Zlyy sau Abhaz și cu “colonelul”, respectiv secretarul de presă al Comandamentului militar al Republicii Populare Donețk. 

Continuând tradiția întâlnirilor personale cu comandanții din Donbas, în ultima sa postare, Rogozin a inserat o fotografie pe care a scris “cu comandantul batalionului legendar Somalia” (indicativ de apel Baikot). Utilizatorilor le-a atras atenția faptul că pe plăcuța cu indicativul de apel de pe pieptul lui Rogozin în locul cuvântului “Cosmos” se află acum o nouă denumire cu rezonanță - “Sarmat”.

 

Rogozin susține că a creat un grup de inspecție - Lupii țarului

 

Cârcotașii de pe rețelele de socializare au considerat că noul indicativ i se potrivește lui Rogozin, ținând cont de faptul că cea mai recentă rachetă balistică intercontinentală rusească RS-28 Sarmat este denumită în clasificare NATO Satan-2. Aceștia i-au recomandat că urmărească în continuare tendințele din industria spațială militară rusă, pentru a-și actualiza la timp indicativele de apel.

Pe lângă schimbarea indicativului de apel, Dmitri Rogozin s-a hotărât în cele din urmă și ce face în Donbas, în afară de ședințele foto cu comandanții locali. Acesta a declarat pentru RIA Novosti că se află la conducerea unui grup de inspecție în zona „operației militare speciale”, format din consilieri militari, care oferă sprijin tehnico-militar unităților din republica Populară Donețk.

“Am creat un grup de inspecție denumit Lupii țarului, care este format din consilieri militari experimentați și specialiști cu expertiză militară bogată. În prezent, grupul lucrează activ în zona operației militare speciale, sub supravegherea mea directă. Suntem aici, acționând ca o unitate de voluntari”, a concluzionat Rogozin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel