De la compania care produce dronele kamikaze Switchblade, Ucraina primeşte 100 de UAV-uri Quantix Recon

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Conform informațiilor publicate pe 19 aprilie 2022, compania americană AeroVironment, lider global în dezvoltarea de sisteme robotizate inteligente, a anunțat că va dona peste 100 de sisteme de aeronave fără pilot Quantix Recon (UAS) către Ministerul ucrainean al Apărării. De asemenea, va oferi militarilor ucraineni şi cursuri de pregătire pentru a începe cât mai repede operarea acestor  sisteme de aeronave fără pilot.

De precizat că AeroVironment este compania americană care produce dronele kamikaze Switchblade. Statele Unite au anunţat oficial, în urmă cu aproape două săptămâni, ca noul pachet de asistenţă militară oferit Ucrainei conţine 100 de drone kamikaze Switchblade, iar purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a confirmat la scurt timp că mai mulţi militari ucraineni se aflau deja în SUA pentru a fi instruiţi cum să le utilizeze.

După cum precizează publicaţiile ArmyRecogition şi Defence-Blog, directorul executiv al AeroVironment, Wahid Nawabi, a prezentat personal donaţia făcută de compania să, săptămâna trecută, în faţa ambasadorului și atașatului apărării de la Ambasada Ucrainei din SUA.

Potrivit lui Nawabi, pe măsură ce lupte din Ucraina se intensifica, militarii ucraineni vor avea nevoie de noi ,,soluţii şi capacităţile să-şi apare ţară.

Potrivit directorului executiv al AeroVironment, aceasta dona le va oferi militarilor ucraineni un instrument (n.a. drona Quantix Recon) care poate zbura nedetectat de forțele inamice și neafectat de sisteme de bruiaj, pentru a oferi o recunoaștere precisă și rapidă a zonelor îndepărtate și inaccesibile ale câmpului de luptă.

AeroVironment a prezentat pentru prima dat Quantix Recon în 2020. O dronă Quantix Recon dispune de camere de camere de înaltă rezoluţie cu care poate monitoriza până la 1,6 kilometri pătrați, sau 20 de kilometri liniari, într-un zbor cu o dorată de 45 de minute.

Livrarea Quantix Recon este separată de alte sisteme de aeronave fără pilot produse tot AeroVironment şi pe care SUA le-a furnizat deja Ucrainei.

Primul lot din cele 100 de drone Quantix Recon – aproximativ 50 de bucăţi - este așteptat să fie livrată săptămâna aceasta, iar instruirea militarilor ucraineni începe imediat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel