De ce se teme Rusia? În Crimeea au fost ridicate fortificații pentru apărarea Peninsulei ocupate

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Fortificații ridicate de ruși în Crimeea. Foto: GUR
Fortificații ridicate de ruși în Crimeea. Foto: GUR

După ce au pierdut poziții importante în regiunile Harkov și Herson, forțele ruse se tem ca istoria să nu se repete și cu Crimeea.

O serie de fortificații au fost observate, recent, într-o zonă de litoral din vestul Peninsulei Crimeea.

Direcția Principala de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării a anunțat că fortificații cu piramide antitanc și ceva asemănător tranșeelor au fost reperate pe coastă în apropierea orașului Evpatoria (la aproximativ 60 km nord de Sevastopol).

Zona fortificațiilor coincide cu locul de debarcare al forțelor Angliei, Franței și Turciei în 1854, în Războiul Crimeii. Atunci, operația de debarcare aliată a reușit, rușii fiind nevoiți să se retragă spre Sevastopol.

Potrivit GUR, crearea acestor fortificații este o încercare de a întări apărarea împotriva unei posibile operații amfibie a Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

Un desant maritim al Ucrainei în Crimeea, e totuși aproape imposibil. Operaiunea necesită dominație totală pe mare și aer

 

În prezent, forțele ucrainene nu sunt creditate că ar putea duce la bun sfârșit o debarcare la peste 200 de kilometri de bazele din regiunile Odessa și Nikolaev, acțiunea necesitând dominație totală pe mare și în aer și capacități amfibii semnificative. Dar, se pare, că rușii iau în calcul că în final se va ajunge și la așa ceva.

Desigur, există și varianta în care debarcarea ar fi executată de forțele NATO, dacă Rusia folosește arme de distrugere în masă sau face ceva echivalent.

Fortificații similare au fost observate, nu doar în zona frontului ci și în regiunea rusească Belgorod, care se află la granița cu Ucraina, unde probabilitatea, ca NATO să acționeze este infimă, indiferent de circumstanțe.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel