De azi, cetăţenii letoni pot merge dacă doresc să lupte în Ucraina împotriva ocupantului rus

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Parlamentul Letoniei a votat luni în unanimitate pentru a le permite cetăţenilor letoni să lupte în Ucraina, dacă doresc, a anunţat legislativul leton într-un comunicat, informează Reuters.

"Cetăţenii noştri care vor să sprijine Ucraina şi voluntarii care ajută acolo pentru a apăra independenţa Ucrainei şi securitatea noastră comună trebuie să poate face acest lucru" dacă doresc, a spus Juris Rancanis, preşedintele comisiei parlamentare pentru apărare, afaceri interne şi prevenirea corupţiei, care a elaborat legea.

Forţele militare ruse au lansat joia trecută o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit unei estimări a ONU, UE trebuie să se pregătească pentru o criză umanitară "de proporţii istorice" în Ucraina, care ar putea genera "peste 7 milioane" de persoane refugiate, dacă ofensiva rusă va continua. 


Trupele ruse sunt demoralizate şi epuizate, înregistrând pierderi majore


Armata rusă a pierdut 29 de avioane, 29 de elicoptere, 3 drone și 5 sisteme de apărare antiaeriană. În plus, potrivit acesteia, forțele ruse au pierdut  aproximativ 5.300 de militari, 191 de tancuri, 816 vehicule blindate de luptă, 291 de unități de vehicule, 60 de tancuri, 76 de tunuri și două nave.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel