David Petraeus, fostul director CIA, și-a lansat volumul în România. "Conflict, evoluția războiului din 1945 până la Ucraina”

 David Petraues, fost director CIA, în dialog cu generalul (rez.) Daniel Petrescu. Photo source: NSC
David Petraues, fost director CIA, în dialog cu generalul (rez.) Daniel Petrescu. Photo source: NSC

Fostul director al CIA, David Petraeus, a declarat marți că o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei ar implica recâștigarea teritoriilor pierdute începând cu 2014, aceasta fiind dependentă în principal de sprijinul continuu al Statelor Unite.

David Petraeus a făcut aceste comentarii în cadrul lansării cărții sale "Conflict, evoluția războiului din 1945 până la Ucraina," co-scrisă cu Andrew Roberts, eveniment desfășurat la Universitatea Națională de Apărare Carol I.

Volumul "Conflict, evoluţia războiului din 1945 până la Ucraina", semnat de Andrew Roberts şi David Petraeus a fost lansat, miercuri, de către New Strategy Center în aula Universităţii Naţionale de Apărare Carol I. Au fost prezenţi: preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, Eugen Mavriş, rectorul universităţii, George Scutaru, CEO New Strategy Center, Nicolae Ciucă, general Dragoş Iacob, adjunctul Şefului Statului Major General, Simona Cojocaru, Secretar de Stat în Ministerul Apărării Naționale.

Evenimentul a fost deschis de General-maior Eugen Mavriș, rectorul Universității Naționale de Apărare ”Carol I” șo George Scutaru, Director General New Strategy Center. În cadrul evenimentului, au susținut discursuri E.S. Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României, General-locotenent Dragoș Iacob, locțiitor al șefului Statului Major al Apărării, Simona Cojocaru, Secretar de Stat în Ministerul Apărării Naționale. Moderatorul evenimentului a fost David Carstens, Expert Senior Asociat, New Strategy Center.

Evenimentul a fost transmis și de DefenseRomania, partener media al reputatului think tank New Strategy Center

Youtube video image

În discursul său, Petraeus a subliniat importanța leadershipului în războiul modern, identificând patru sarcini esențiale: dezvoltarea unei idei principale, comunicarea acesteia, asigurarea sprijinului pentru idee și îmbunătățirea continuă a strategiei. El a accentuat necesitatea unei cunoașteri aprofundate a forțelor proprii și inamice, a terenului și a contextului uman pentru a forma o strategie eficientă.

Referindu-se la conflictul din Ucraina, Petraeus a afirmat că recâștigarea controlului asupra teritoriilor deținute înainte de 2014 este esențială pentru victorie. Cu toate acestea, a subliniat că realizarea acestui obiectiv depinde de sprijinul american continuu și de soluționarea provocărilor interne ale Ucrainei, cum ar fi media de vârstă ridicată a soldaților. De asemenea, el a menționat necesitatea accesării celor 300 de miliarde de dolari din fondurile rusești înghețate în Occident.

Petraeus a discutat și despre viitorul războiului, indicând că inteligența artificială va juca un rol crucial, permițând mașinilor să execute ordine bazate pe algoritmi și să îmbunătățească continuu deciziile pe baza învățării automate.

La eveniment a participat și Simona Cojocaru, secretar de stat în Ministerul Apărării, care a lăudat lucrarea drept "o analiză profundă și inteligentă" a războiului modern, evidențiind relevanța sa pentru conflictele recente și actuale.

Lansarea volumului, organizată de New Strategy Center, a avut loc în prezența unor oficiali de rang înalt, inclusiv președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și reprezentanți ai Universității Naționale de Apărare Carol I.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel