David Muniz, în vizită la MApN. SUA mulțumesc României pentru sprijinul acordat forțelor americane de la Deveselu, Kogălniceanu și Câmpia Turzii

Un F-22 Raptor, în timpul unui antrenament la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii. Sursă foto: MApN
Un F-22 Raptor, în timpul unui antrenament la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii. Sursă foto: MApN

David Muniz, Chargé d'affaires al Ambasadei SUA la București, în cursul acestei zile, a efectuat o vizită la Ministerul Apărării Naționale. Acesta a fost întâmpinat de ministrul Vasile Dîncu.

 

„Chargé d’Affaires David Muniz a făcut o vizită de curtoazie Ministrului Apărării Naționale Vasile Dîncu”, a anunțat Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Înaltul diplomat american a mulțumit țării noastre pentru sprijinul pe care îl acordăm forțelor militare americane aflate la bazele de la Deveselu, Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii.

S-au purtat discuții și despre aprofundarea relațiilor dintre SUA și România, dar și despre criza din jurul Ucrainei, generată de agresiunea Federației Ruse.

„David Muniz l-a felicitat pe ministrul Dîncu pentru numirea în funcție și i-a mulțumit pentru sprijinul continuu pe care România îl acordă forțelor americane din bazele militare de la Mihail Kogălniceanu, Deveselu și Câmpia Turzii.

Cei doi au discutat despre moduri de a aprofunda relația între SUA și România în domeniul securității și despre criza Rusia-Ucraina”, a mai transmis Ambasada SUA.

1. David Muni... (david-muniz-vasile-dincu_27341000.jpg)

David Muniz, Chargé d'affaires al Ambasadei SUA la București, în timpul întrevederii de la MApN cu Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale. Sursă foto: U.S. Embassy Bucharest

 

Tot azi a efectuat o vizită la MApN și Andrew Noble, ambasadorul britanic în România

 

Tot azi, potrivit unui comunicat emis de MApN către DefenseRomania, ministrul Vasile Dîncu a primit la sediul MApN vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Andrew Noble.

Cei doi oficiali au avut o discuție amplă cu privire la provocările curente și viitoare ale mediului de securitate și modalitățile de adaptare la realitățile strategice actuale.

„Ministrul Dîncu s-a referit în principal la provocările de securitate regionale, reiterând îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei. Totodată, a accentuat poziţia părţii române privind necesitatea întăririi posturii de descurajare şi apărare a NATO într-un mod coerent şi cuprinzător pe întreg flancul Estic, inclusiv la Marea Neagră.

Ministrul apărării naţionale a apreciat sprijinul partenerului britanic pentru consolidarea posturii aliate în regiunea Mării Negre, prin participarea la misiuni de poliţie aeriană întărită, prezența constantă a navelor militare în Marea Neagră, precum şi prin participarea la exerciţii militare sau în cadrul structurilor NATO de pe teritoriul României.

De asemenea, întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru abordarea aspectelor privind cooperarea practică, din perspectiva continuării proiectelor bilaterale avute în vedere pentru anul în curs. Totodată, schimbul de opinii a inclus și alte subiecte de pe agenda aliată, în perspectiva Summit-ului NATO de la Madrid, din luna iunie”, a mai adăugat MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel