Danemarca intenționează să doneze Ucrainei transportoare blindate Piranha III

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate de site-ul media danez OLFI pe 29 aprilie 2022, Danemarca intentioneaza să doneze Ucrainei 25 de transpotoare blindate 8x8 Piranha IIIC.

De la începutul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, Danemarca a oferit Kievului 2.000 de veste antiglonț, 700 de truse de prim ajutor, 2.700 de arme antitanc ușoare M72 LAW, 300 de sisteme de rachete şi antiaeriene portabile FIM-92 Stinger.

De asemenea, pe lângă transportoarele blindate 8×8 Piranha IIIC, Danemarca intenționează să furnizeze Ucrainei şi 50 vehicule blindate de tip M113. Acestea vor fi predate ca parte a unui pachet de ajutor militar de 90 de milioane de dolari.

Piranha III este un vehicul blindat  8x8 dezvoltat de compania elvețiană Mowag, care acum face parte din GDELS (General Dynamics European Land Systems). În prezent, armata daneză folosește Piranha IIIH și Piranha IIIC, care sunt versiuni îmbunătățite ale Piranha III.

Danemarca ofere Ucrainei o parte din transportoarele sale blindate Piranha III, deoarece le inlocuiste cu Piranha V.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel