Danemarca continuă construcția gazeoductului Nord Stream 2

Eduard Pascu |
Data publicării:

Agenția daneză pentru energie a primit un nou contract de la Nord Stream 2 AG pentru construcția gazoductului Nord Stream 2 în zona economică exclusivă a regatului, care este o condiție pentru continuarea proiectului, a declarat joi ministerul energiei.

"Ieri, Agenția Daneză pentru Energie (ADE) a primit un contract pentru construcția a Nord Stream 2. Lucrările de instalare a conductei vor fi reluate în apele daneze pe 15 ianuarie 2021", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Ture Falbe-Hansen, transmite TASS.

După cum a explicat ADE, înainte de reluarea lucrărilor, Nord Stream 2 AG trebuie să prezinte un program ajustat. Potrivit informațiilor publicate anterior, nava Fortuna va începe instalarea țevilor de-a lungul a două ramuri paralele ale Nord Stream 2 în zona economică exclusivă a Danemarcei. Lucrările la construcția unei secțiuni de 2,6 km a conductei de gaz în zona economică exclusivă a Germaniei au fost finalizate la sfârșitul lunii decembrie.

Proiectul Nord Stream 2 are în vedere construirea a două conducte pentru gaze naturale cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania. Până în prezent, 94% din proiectul Nord Stream 2 a fost finalizat. Construcția a fost suspendată la sfârșitul anului 2019, când compania elvețiană de instalare a țevilor Allseas a oprit lucrările din cauza sancțiunilor impuse de SUA.

Citește și: Rusia denunță un atac al SUA în stil cowboy, în tentativa Americii de a compromite construcția Nord Stream 2

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel