Dăncilă, înâlnire Nasser Bourita. Ce s-a discutat

Florentina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit, la Palatul Victoria, pe Nasser Bourita, ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale al Regatului Maroc, aflat în vizită în România, cei doi demnitari exprimând interesul pentru continuarea cooperării în domeniul agriculturii, dar şi pentru dezvoltarea colaborării în domenii precum cel al energiilor regenerabile sau digitalizării.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul convorbirilor, a fost subliniat nivelul bun al relaţiilor dintre România şi Regatul Maroc atât în plan bilateral, cât şi la nivelul organizaţiilor internaţionale.

"Din perspectiva dinamicii pozitive înregistrate în relaţiile economice bilaterale din ultima perioadă, ambele părţi au pus accentul pe folosirea potenţialului încă neexploatat al acestora, de natură să stimuleze schimburile economice. În acest sens, s-a discutat despre organizarea celei de-a 11-a reuniuni a Comisiei mixte româno-marocane de cooperare economică şi tehnică la Bucureşti, în 2019", precizează sursa citată.

Totodată, cei doi demnitari au exprimat interesul pentru "continuarea cooperării tradiţionale în domeniul agriculturii, dar şi pentru dezvoltarea cooperării în domenii care pot crea valoare adăugată, precum cel al energiilor regenerabile sau digitalizării".

Premierul Dăncilă şi-a exprimat, de asemenea, convingerea că relaţiile bilaterale vor putea fi mai bine sprijinite prin contactele susţinute la nivel înalt, dublate de consultări periodice la nivel de experţi.

"Ministrul afacerilor externe marocan a exprimat, cu această ocazie, susţinerea, de către Regatul Maroc, a candidaturii României pentru un mandat de membru nepermanent în CS ONU, în perioada 2020-2021", se arată în comunicat.

În acelaşi timp, menţionează sursa citată, ministrul marocan a lansat prim-ministrului Viorica Dăncilă invitaţia de a efectua o vizită în ţara sa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel