Dan Dungaciu explică de ce Trump a câștigat dezbaterea cu Biden după ce, contrar așteptărilor, a schimbat 'tactica'

Analistul Dan Dungaciu a comentat dezbaterea prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden, ultima înaintea scrutinului care va avea loc pe 3 noiembrie în Statele Unite ale Americii.

Profesorul Dan Duganciu, după ce a urmărit atent dezbaterea, e de părere că aceasta a fost câștigată de președintele în exercițiu Donald Trump.

„Donald Trump și-a dorit o discuție civilizată, liniștită, cu butonul de ordine la îndemână. În această dezbatere, ținând seama de așteptări, cred că Donald Trump este câștigătorul discuției. Diferența dintre Donald Trump și Joe Biden a fost, din perspectiva mea, evidentă. Trump, un pragmatic, un om care vrea să facă și care uneori reușește să facă lucruri. Biden a pozat într-un politician, a fost prea politician și prea demagog, din multe puncte de vedere. Multe teme exagerate, mai ales tema de mediu, un punct vulnerabil. Pe această speță, Donald Trump a avut dreptate. 

Cred că Donald Trump este câștigător, inclusiv pentru că lumea se aștepta ca într-o dezbatere civilizată, Donald Trump să fie perdantul, iar într-o dezbatere de tipul ăsta, Joe Biden să fie câștigătorul. Din cauza acestor așteptări, cred că rezultatul este pe dos. Trump a câștigat această dezbatere. Nu e sigur că e o victorie decisivă, dar, cu siguranță, va conta“, a afirmat Dan Dungaciu, citat de DC News, într-o analiză la postul de televiziune Antena 3.

 

Puncte tari/puncte slabe ale celor doi candidați

 

În ceea ce privește punctele slabe și punctele forte ale celor doi candidați, analistul politic e de părere că:

„Legat de problema migrației, Trump nu avea cum să spună altceva, de asta a fost votat în primul mandat. Nu avem nicio probă sociologică referitoare la migranți. Nu putem știi că ei votează cu cei care susțin procesul migraționist. Se întâmplă un lucru foarte interesant sociologic. Cei care s-au așezat nu vor să mai vină alții și ajung să voteze partide care sunt împotriva migrației, după ce ei și-au rezolvat situația. Din acest punct de vedere, Trump a fost coerent și și-a menținut baza. Trump a fost foarte bun pe chestiunile economice. Este un personaj mult mai bine pregătit să pună pe picioare economia SUA. Totuși, Trump nu a excelat în discuția despre politică externă și modul în care s-a apărat față de Federația Rusă.

Privitor la Biden, punctul slab e că a fost prea politician. Punctul pozitiv e că nu s-a pierdut, nu a dat satisfacții celor care credeau că s-au putea să aibă mici flash-uri de memorie. Totodată, un alt punct slab a fost modul în care a abordat chestiunea de mediu.

Mi s-a părut obsesiv și complet neproductiv. Ideea de a spune, cu subiect și predicat, că vrei să închizi rafinăriile pentru că sunt prea poluante, în numele unui mediu care va fi mai curat, mi s-a părut aproape sinucigașă. Ce a reușit Biden? Acesta a fost convingător în chestiunea Obamacare. E un pachet socialist foarte bine garnisit și dă bine la public. Per total, Biden nu a făcut greșeli mari, dar nu a fost convingător. Nici măcar presa care îl susține nu va putea să spună, cu aceeași certitudine cu care a spus-o în prima dezbatere, că Donald Trump a fost învins și că Biden a câștigat.“

Preşedintele american Donald Trump şi candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Joe Biden, şi-au încheiat joi a doua şi ultima dezbatere din campania electorală. 

Dezbaterea a fost una mult mai liniștită în comparație cu prima confruntare unde cei doi contracandidați nu au respectat timpul de vorbit și și-au adresat insulte.

Spre deosebire de precedentele alegeri prezidenţiale, anul acesta au fost numai două dezbateri, preşedintele în exerciţiu Donald Trump refuzând o dezbatere virtuală la 15 octombrie - un format propus pentru a evita riscul de contaminare după ce fusese diagnosticat pozitiv la coronavirus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel