Cum se joacă Cajun Stud Poker

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Acest joc este produs de către compania Galaxy Games şi este un nou joc de cărţi pe care ar fi bine să îl încerci. Sunt aici câteva elemente de poker Texas Hold’em dar şi ceva din jocul 5 Stud Poker, aşa că se anunţă încă de la început a fi un melanj interesant.

Există voci care caracterizează acest joc ca fiind un fals joc de poker pentru faptul că nu joci împotriva altor jucători ci pur şi simplu îţi demonstrezi abilităţile doar în faţa dealerului. Este de ajuns ca acest joc să se numească poker? Vom înţelege acest lucru în rândurile care tocmai ce urmează!

Regulile în Cajun Stud Poker

Cajun Stud Poker se joacă cu un pachet de cărţi standard, de 52 de cărţi de joc. Înainte de începerea propriu-zisă a jocului eşti obligat să pui un pariu de tip ante, cu o valoarea impusă de fiecare cazino în parte.

Odată depus acest pariu vei primi cele 2 cărţi de început de la dealer. Acesta va depune ulterior pe masa de pariere şi 3 cărţi considerate comune, dar cu faţa în jos. Aşadar regula este simplă, te uiţi la cărţile pe care le-ai primit şi decizi ce faci în continuare.

Dacă eşti şi norocos poţi lua un bonusuri casino pe care să îl rulezi în acest joc. Şi atunci o să simţi cu adevărat fiorul Cajun Stud, te poţi “arunca” sau poţi mări miza cu condiţia ca aceasta mărire să fie de cel puţin 3 ori mai mare că pariul ante pe care l-ai depus. După ce ai mărit miza iniţială dealerul va parcurge pasul următor al jocului, va întoarce cu faţa în sus prima dintre cele 3 cărţi comune decartate iniţial.

Vezi cartea întoarsă, decizi ce faci, părăseşti jocul sau alegi să pariezi în continuare. Urmează încă o ridicare de carte, de data aceasta a celei de-a doua aşa că poţi şi în această fază plusa sau poţi părăsi jocul, decizia îţi aparţine.

Mai este un pas pe care dealerul îl face, întoarce şi a treia carte de pe masă şi mai ai la dispoziţie în acest caz încă o posibilitate de a te retrage sau de a plusa. Dacă ieşi din joc urmarea este simplă, pierzi ceea ce ai pariat până în acest stadiu.

Dar dacă mergi mai departe dealerul va împărţi prin comparaţie un eventual câştig sau va lua jetoanele de pe masă. Comparaţie cu ce? Evident cu cele 2 cărţi de care şi el a beneficiat la debutul jocului şi cu care a format o combinaţie de 5! Cea mai valoroasă combinaţie câştigă aşa că o să ştii imediat dacă eşti câştigător sau perdant.

Pariuri şi plăţi în Cajun Stud Poker

Trebuie să ştii faptul că pariurile tale ante şi cele de tip raise se plătesc la valoarea mâinii tale de poker cu 5 cărţi, cele 2 primite iniţial şi cele 3 decartate la debutul jocului de dealer. În Cajun Stud cea mai bine plătită combinaţie rămâne tot cea de chintă roială, combinaţie pe care dacă o realizezi la final îţi aduce o plată de 500:1.

Chinta se plăteşte cu 100:1, careul oferă 40:1, fulul dă şi el 10:1, chinta spartă dă o cotă de 6:1 în timp ce 3 bucăţi aduc o plată de 3:1. Şi chiar dacă câştigi cu o combinaţie de 2 perechi sau chiar cu una de valeţi vei primi o cotă de 2:1 respectiv 1:1. Orice altă combinaţie nu se plăteşte de dealer, deci înseamnă că ai pierdut miza pariată.

Mai trebuie să ştii că ai în acest joc şi posibilitatea să obţii un pariu bonus, dar acesta se plăteşte numai pe baza celor 3 cărţi comune. În acest caz chinta roială aduce un plus de 50:1, chinta normală 40:1, 3 de acelaşi fel 30:1, două perechi 3:1 iar o singură pereche plăteşte 1:1.

Orice altă mână nu se califică pentru primirea acestor plăţi bonus. De asemenea mai există o situaţie de plată care se raportează strict la cele 2 cărţi din mâna ta. O pereche de aşi îţi aduc o plată de 25:1, un as şi o carte mare oferă plata de 20:1, în timp ce oricare altă pereche plăteşte cu 10:1.

Probabilitate, cote şi avantajul casei pentru Cajun Stud Poker

Orice joc de noroc are o margine de casă şi Cajun Stud nu face nici el excepţie de la regulă. Dacă ai o strategie bună de joc, marginea de casă poate să fie adusă până la procentul de 1,4%. Dar dacă ţi cont şi de greşelile inerente pe care o să le faci în joc, adăugarea a 2 până la 4 procente suplimentare este o vedere realistă a marginii de casă pe care jocul o oferă.

Ajungi în acest fel la un avantaj al casei pentru acest joc de 3,4% până la 5,4%, un avantaj destul de mare care se transformă în profit pe termen lung al cazinoului. Dar cum ai parte şi de pariuri secundare, datele problemei se schimbă major.

În acest caz marginea de casă urcă până la 7% sau chiar 8%, o margine de casă imensă dacă ne raportăm la alte jocuri de cazino. Cea mai rea variantă de ruletă, cea  americană oferă o margine de casă 5,2%, aşa că o comparaţie este una binevenită.

Şi ce să mai spunem de jocul de blackjack, acolo unde marginea de casă este de doar 1%? Şi atunci există vreo cât de mică probabilitate să fi profitabil la acest joc? Cum joci doar tu împotriva dealerului este nevoie de o strategie bine gândită de joc şi aplicată consecvent, deci ai şanse de reuşită.

Contează să nu te arunci în pariuri de valoare mare şi să rămâi consecvent unui joc responsabil. Ai grijă cât pariezi în diferitele etape din joc, acolo unde ţi se impune să pui de 3 ori miza din ante. Ai în mână cărţi puternice - triplează - ai în mână cărţi sub valoarea de 6 - renunţă la joc şi aşteptă o altă mână mai valoroasă.

Concluzie

Cajun Stud este în fond o altă versiune a jocului de poker aşa că numai tu eşti cel care decide dacă joacă sau nu în cazino acest joc. Faptul că se combină Texas Hold’em şi Stud Poker îl face destul de interesant aşa că îţi sugerăm să îl încerci fie şi numai pentru a bifa o nouă variantă de poker. Succes!

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel