Cum s-a ales Rusia cu încă 2.600 de km graniță cu NATO și controversa prezenței NATO în Ucraina | Ana Cătăuță, la Obiectiv EuroAtlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

DefenseRomania vă invită la o ediție specială a emisiunii Obiectiv EuroAtlantic dedicată situației la nivel global și extinderea istorică a NATO odată cu aderările Finlandei și Suediei, după ce ultima a primit chiar la începutul acestei săptămâni ratificarea aderării din partea Parlamentului maghiar, Ungaria fiind ultima care nu a ratificat aderarea.

Emisiunea va fi difuzată în direct pe data de 28 februarie 2024, începând cu ora 11:00. Invitata lui Tudor Curtifan în cadrul acestei ediții speciale este deputatul Ana-Maria Cătăuţă, membru al Delegaţiei Parlamentului României la AP NATO şi vicepreşedinte al Grupului Pro America.

Subiectul podcastului va decizia istorică privind extinderea NATO după aderarea Suediei și Finlandei, ca urmare a invadării Ucrainei de către Federația Rusă. 

Paradoxal, după ce Rusia a anunțat așa-zisa operațiune militară specială în Ucraina cu scopul de a bloca extinderea NATO, Moscova s-a ales cu încă 2.600 de kilometri de graniță cu cea mai puternică alianță militară defensivă din istorie după ce Suedia și Finlanda au renunțat la neutralitate. Totodată, finlandizarea Ucrainei a fost un obiectiv ratat. 

Emisiunea va analiza și situația politică și militară din Ucraina, la exact doi ani de la invadarea rusă și declanșarea celei mai grave crize de securitate din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Nu va fi ocolită nici declarația președintelui francez Emmanuel Macron cu privire la posibilitatea ca militari europeni să fie desfășurați în Ucraina. Macron a menționat însă a menționat că nu există încă un consens în privința acestor misiuni iar mai mulți lideri europeni, inclusiv secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, au dat asigurări că nu s-a pus o astfel de problemă. 

Multe alte subiecte precum blocajul din Congresul american privind asistența militară către Ucraina, dar și ascensiunea Chinei vor fi dezbătute alături de Ana Cătăuță.

Ediția specială a emisiunii Obiectiv EuroAtlantic poate fi urmărită pe 28 februarie, începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel