Ruşii au încercat să surprindă interceptarea rachetelor americane GMLRS, dar le-a ieşit contrariul (Foto/Video): Sistemele de rachete S-400 au fost ţinta atacului ucrainenilor

Sistemele rusești S-400 încerca să respingă un atac cu rachete GMLRS lansat de sistemul HIMARS al Ucrainei. Imagini de pe canalul YouTube "SVOYA VOYNA".
Sistemele rusești S-400 încerca să respingă un atac cu rachete GMLRS lansat de sistemul HIMARS al Ucrainei. Imagini de pe canalul YouTube "SVOYA VOYNA".

Un grup de militari ruşi care opera mai multe sisteme de apărare antiaeriană a publicat o înregistrare video care surprinde momentul în care poziția lor este lovită de rachete HIMARS. Pe canalul YouTube "Svoya Voyna", ruşii au menționat că incidentul a avut loc în urmă cu câteva luni. La momentul respectiv, Forţele Armate Ucrainene ar fi atacat locul de desfăşurate desemnat pentru un sistem rusesc S-400, dar pentru o unitate Pantsir-S.

Nu este exclus ca, în acel moment, o dronă de recunoaștere ucraineană să se fi aflat în apropiere şi să ajusteze focul artileriei ucrainene pentru că atacul să fie atât de precise împotriva poziției rusești.

După cum se poate observa în materialul video, pentru a respinge atacul, rușii au început să lanseze masiv rachete interceptoare din sistemele S-400 care ar fi trebuit să doboare rachetele americane GMLRS.

Înregistrarea video a fost realizată de un militar rus care se afla lângă radarul de desemnare a țintelor 96L6E, o componentă a sistemului S-400. Pentru a distruge aceste rachete GMLRS, rușii au lansat aproximativ 10 rachete sol-aer din sistemele S-400.

Cu toate acestea, sistemele rusești de apărare aeriană au ratat o parte din proiectilele care au căzut în apropierea unuia dintre lansatoare. Astfel, schije din rachetele GMLRS au lovit picioarele unuia dintre militarii ruși și un lansator.

Dar, în ciuda strigătelor de bucurie ale ocupanților ruși că o rachetă a fost doborâtă, videoclipul se încheie cu mai multe explozii asupra pozițiilor sistemului S-400. Militarul se plânge, de asemenea, că picioarele i-au fost lovite din nou de schije. Acest lucru poate însemna că situația nu este nouă pentru el.

 "O rachetă și-a atins ținta, o unitate a suferit avarii ușoare, dar a rămas operațională, iar sistemul de luptă S-400 a fost avariat", a declarat autorul videoclipului.

Serviciul ucrainean de Informații Militare (GUR) este foarte activ în ceea ce privește căutarea sistemelor rusești de rachete antiaeriene S-300 și S-400.

Anul trecut, au avut loc o serie de atacuri asupra sistemelor acestor complexe. În noiembrie 2023, artileriștii ucraineni, împreună cu forțele speciale, au distrus un post de comandă care ar fi făcut pute din sistemul de apărare antiaeriană S-300 sau S-400.

La 23 august 2023, sisteme rusești de rachete antiaeriene S-400 Triumph au fost distruse în urma unor atacuri efectuate de ucraineni în apropiere de satul Olenivka din Peninsula Crimeea ocupată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel