Cum justifică Rusia bombardarea unei maternități: Clăirea fusese preluată de trupele Ucrainei

Darius Muresan |
Data publicării:
Bombardament rus asupra zonelor civile din Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării al Ucrainei via DC News
Bombardament rus asupra zonelor civile din Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării al Ucrainei via DC News

Rusia a transmis joi că acuzaţia Ucrainei că a bombardat un spital de copii din oraşul Mariupol este ştire falsă, deoarece clădirea este o fostă maternitate care fusese preluată de mult timp de trupe, relatează Agerpres, care citează Reuters.

"Aşa se nasc ştirile false", a scris pe Twitter reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Poliaski.

El a mai spus că Rusia a atras atenţia la 7 martie că spitalul a fost transformat într-un obiectiv militar din care trag ucrainenii.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că a comis o crimă de război după ce autorităţile au spus că aviaţia rusă a bombardat miercuri respectivul spital de copii.

Bombardarea spitalului din Mariupol a stârnit de asemenea indignarea UNICEF şi a ţărilor occidentale. 

În pofida narativului rus, există multe fotografii și imagini cu femei gravide evacuate din materinitate, unele pline de sânge.

 

Mariupol, sub asediul Rusiei de 9 zile 

 

Cele nouă zile de asediu rus asupra portului strategic Mariupol din sudul Ucrainei au făcut în total 1.207 de morţi în rândul civililor, a afirmat miercuri seară primăria într-un scurt text pe canalul său Telegram.

"Nouă zile. Nouă zile de blocadă a oraşului Mariupol. Nouă zile de bombardament continuu asupra populaţiei civile. Nouă zile, jumătate de milion de oameni trăind fără electricitate, apă, încălzire sau comunicaţii. Nouă zile în care oraşul este rupt de lumea exterioară. Nouă zile - 1.207 civili din Mariupol ucişi. Nouă zile de genocid al populaţiei civile", a scris primăria în acest text.

Solicitată de AFP, preşedinţia ucraineană a confirmat această informaţie: "Nu avem cifra exactă, dar cifra provizorie este corectă", a indicat ea.

"Nu vom ierta niciodată. Nu vom uita niciodată, rezistăm, noi, locuitorii din Mariupol", a mai scris primăria în timp ce oraşul este supus unor bombardamente violente din partea armatei ruse care miercuri a lovit printre altele un spital de copii dintr-un complex cuprinzând şi o maternitate.

Port-cheie ucrainean la Marea Azov, acest oraş industrial avea peste 450.000 de locuitori înainte de lansarea invaziei ruse la 24 februarie, reaminteşte France Presse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel