Cum conectăm România la proiectele europene de apărare? | Viorel Manole, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN
EXCLUSIV
Sursă foto: MApN

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 09 septembrie 2022, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Emisiunea  „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzată în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00, pe platforma DefenseRomania.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” este Viorel Manole, directorul PATROMIL.

Reprezentanul industrie de apărare va discuta despre Fondul European de Apărare (European Defence Funds) și perspectivele industriei din România de a se conecta la acest mecanism în vederea dezvoltării de tehnică militară. 

Vor fi abordate și alte subiecte precum înzestrarea sau legea offset.

Fondul european de apărare este principala inițiativă a Comisiei care are drept obiectiv să sprijine, cu ajutorul bugetului UE, activități colaborative de cercetare și dezvoltare în materie de capacități de apărare.

În următorul financiar multianual al Uniunii (2021-2027), acest fond va sprijini financiar consorții de întreprinderi din diferite state membre care desfășoară activități de cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării de produse și tehnologii din domeniul apărării. Fondul include, de asemenea, mecanisme de stimulare a deschiderii lanțurilor de aprovizionare.

Fondul European de Apărare (EDF), care permite cofinanţarea din bugetul UE a unor proiecte industriale realizate în comun de mai multe state membre, are alocată suma de 7 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția de vineri, Sezonul 1, Episodul 10, din 9 septembrie 2022, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, cât și pe www.DefenseRomania.ro. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel