Cum ar putea Orban să șantajeze anual Bruxelles-ul: Sprijinul de 50 de miliarde pentru Ucraina ar putea fi deblocat, dar în anumite condiții

Viktor Orban / facebook
Viktor Orban / facebook

Ungaria va fi de acord să ofere 50 de miliarde de euro pentru Ucraina numai dacă Uniunea reevaluează în fiecare an dacă aceste fonduri vor continua să fie furnizate Ucrainei.

Premierul ungar Viktor Orbán a revenit cu această propunere, într-un interviu acordat cotidianului francez Le Point.

Budapesta este pregătită să opună veto asupra ajutorului acordat Ucrainei dacă condiția menționată nu este îndeplinită. Potrivit lui Orbán, statele UE ar trebui să decidă în unanimitate în fiecare an cu privire la continuarea ajutorului pentru Ucraina.

Practic, dacă liderii europeni ar fi de acord cu propunerea lui Orban, atunci liderul ungar ar avea la începutul fiecărui an un mijloc de presiune asupra Bruxelles-ului.

Premierul ungar neagă acest lucru. Iată cum își justifică Orban poziția: „Din păcate, această atitudine este înțeleasă sau interpretată de unele țări ca un mijloc de șantaj anual. Poziția noastră este că nu este vorba de folosirea dreptului de veto pentru șantaj, ci de restabilirea și păstrarea unității Uniunii Europene”, a subliniat prim-ministrul Ungariei într-un interviu pentru Le Point.

Orbán și-a reiterat poziția conform căreia nu există o soluție militară pentru războiul din Ucraina și că este nevoie de o încetare imediată a focului și de începerea negocierilor de pace. ”Totuși, țările membre ale Uniunii înclină spre o soluție militară și propun ca 50 de miliarde de euro să fie asigurați pe patru ani”, a punctat premierul ungar.

Potrivit lui Orbán, dacă vreo țară membră nu este de acord cu războiul, migrația și problemele de gen, Bruxelles-ul reacționează „imperialist” și șantajează țara în cauză.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel