Cum a fost eliberat oraşul Kupiansk (Video): Unitatea de elită ''KRAKEN'' a forțelor speciale ucrainene a prezentat imagini din timpul ofensivei din Harkov

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Unitatea de elită ''KRAKEN'' a Forţelor pentru Operaţii Speciale ucrainene s-a luptat cu curaj pentru eliberarea oraşului Kupiansk, din regiunea Harkov, provocând pierderi semnificative forţelor ruse de ocupaţie. Ruşii au fost alungaţi din oraş, iar bătăliile care s-au dată aici vor rămâne pentru totdeauna în istorie.

Azi, pe reţele de socializare, unitatea de elită ''KRAKEN'' a publicat un material video cu cele mai importante momente din timpul eliberării oraşului Kupiansk. 

Kupiansk este un oraș din regiunea Harkov, Ucraina. Este situat pe râul Oskol, nu departe de granița cu Rusia. Ofensiva puternică a militarilor ucraineni din unitatea de elită ''KRAKEN'' a dus la ruperea linie frontului de pe râul Oskil. 

Această operaţiune a permis forțelor armate ucrainene să alunge forţele ruse de ocupație din partea stângă a orașului Kupiansk și să creeze un cap de pod pentru unitățile adiacente.

Militarii ucraineni au prezentat imagini din timpul operațiunii ofensive de la Kupyansk, în timpul căreia au reușit să elibereze șapte localități din regiunea Harkov.

După cum precizează unitatea specială Kraken malul stâng al orașului Kupyansk a fost eliberat de sub ocupaţia trupelor ruse, precum și așezările Podol, Kupiansk-Vuzlovi, Kivsharivka, Novoosynove, Glushkivka și Kolisnykivka.

Trupele ucrainene au distrus parțial Brigada 27 Mecanizată a Armatei I ruse de tancuri, Brigada 55 Mecanizată , Brigada 200 Mecanizată, Brigada 61 Mecanizată, o unitate a grupului de mercenari Wagner Group şi detașamentele BARS ( Special Combat Army Reserve).

Potrivit Forțelor Armate Ucrainene, ofensiva continuă cu succes pe malul stâng al râului Oskol. De asemenea Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) precizează că trupele ucrainene continuă operațiunile ofensive în estul regiunii Harkov și vestul regiunii Lugansk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel