Crucișătorul USS Vicksburg va fi echipat cu sistemul Aegis

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania britanică BAE Systems va moderniza nava USS Vicksburg. Printre alte dotări de ultimă generație se numără și sistemul Aegis, transmite defence blog.

Costurile modernizărilor preconizate pentru crucișătorul cu rachete ghidate clasa Ticonderoga, USS Vicksburg (CG 69), se ridică la 175 de milioane de dolari.

Nava se află în serviciu din 12 noiembrie 1992.

Perioada cât nava Vicksburg se va afla în șantier este estimată la aproximativ 18 luni și va intra în lucru la sfârșitul acestei luni. În cadrul noului contract, angajații șantierelor navale și partenerii din industrie vor lucra la armele și echipamentele navei, inclusiv la sistemul de propulsie a turbinelor cu gaz. Vor fi deasemenea modernizate spațiile de cazare a echipajului și va fi instat un nou sistem de luptă Aegis, o suită de echipamente de comunicare și CANES (Consolidated Afloat Network Enterprise System). 

În momentul de față, în șantierele BAE Systems se execută lucrări similare la crucișătorul cu rachete ghidate USS Gettysburg (CG 64). Lucrările la acesta sunt preconizate a fi încheiate în această toamnă. După ce aceste lucrări de modernizare se vor încheia se preconizează că durata de viață a navelor va fi prelungită până la mijlocul anilor 2030.

Vezi și: Crucişătorul rusesc "Mareşal Ustinov" nu a reuşit să acosteze la Istanbul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel