Criză Venezuela. Rusia, sprijin pentru Maduro. SUA sunt acuzate de ”ingerință”

Darius Muresan |
Data publicării:

Federația Rusă și-a manifestat sprijinul pentru Nicolas Maduro, la fel ca Turcia. Rusia consideră acțiunile SUA o ”ingerință în politica unui stat independent”.

Rusia a condamnat evenimentele din Venezuela, calificându-le ca pe tentativă de lovitură de stat, iar acțiunile Statelor Unite au fost percepute ca ingerințe în afacerile interne ale statului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe Maria Zakharova a scris pe pagina sa Facebook următorul mesaj, potrivit portalului timpul.md: "Folosind exemplul evenimentelor din Venezuela, puteți vedea în mod clar, care este în realitate atitudinea comunității occidentală progresiste, față de dreptul internațional, suveranitatea și neintervenția în afacerile interne ale statelor, schimbând puterea de acolo, în regim manual".

Juan Guaido, preşedintele Parlamentului venezuelean, controlat de opoziţie, s-a autoproclamat miercuri "preşedintele în exerciţiu" al ţării în faţa a mii de susţinători reuniţi la Caracas, iar imediat liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a anunţat că îl recunoaşte oficial ca preşedinte interimar al Venezuelei. Acesta a fost recunoscut și de mai multe state din America Latină.

Potrivit ultimelor informații, cel puțin 14 persoane și-au pierdut ieri viața după ce forțele de represiune ale regimului lui Nicolas Maduro au încercat să suprime protestele împotriva președintelui.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel