Creșterea efectivelor militare ruse trădează dificultățile cu care se confruntă Putin în Ucraina

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Recenta decizie a Kremlinului de a mări dimensiunea forțelor armate ruse este o altă încercare a președintelui Putin de a-și atinge obiectivele în Ucraina prin sacrificarea propriilor oameni.

Acest lucru a fost spus de John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate de la  Casa Albă, în timpul unui briefing online de vineri, potrivit publicației ucrainene Ukrinform.

„Nu există nicio îndoială că el (Putin – n.red.) aruncă literalmente carne umană pentru a încerca să păstreze teritoriul pe care l-au ocupat ilegal în Ucraina și, de asemenea, pentru a încerca să captureze și mai mult”, a menționat Kirby.

El a subliniat că forțele armate ucrainene sunt superioare celor rusești în ceea ce privește calitatea trupelor, calitatea conducerii, precum și în materie de tehnică militară datorită armelor pe care Statele Unite și multe alte țări le-au oferit Ucrainei. Deoarece Putin nu poate egala această calitate, răspunsul său este compensarea cu cât mai multe cadavre, așa cum a fost cazul la Bahmut.

„Acest lucru nu face decât să sublinieze dificultățile cu care se confruntă rușii în Ucraina și cu care se vor confrunta în viitor. Prin urmare, recomandarea noastră fermă către Putin este să renunțe la asta și să părăsească Ucraina cu totul, iar atunci nu va trebui să-și facă griji cu privire la creșterea armatei sale”, a spus reprezentantul Casei Albe.

Așa cum a relatat și DefenseRomania, în mass-media au apărut vineri informații că președintele rus Putin a semnat un decret de creștere a efectivelor forțelor armate ruse cu aproape 170.000 de militari.

Comentariul autorului:

Gradul înalt de tehnicizare la care au ajuns, în prezent, forțele armate ale statelor avansate economic fac din ce în ce mai dificilă pregătirea corespunzătoare într-un timp relativ scurt a noilor contingente pentru a pleca pe front. Faptul că Rusia își crește rapid efectivele militare prin noi angajări reprezintă de fapt o mobilizare mascată. În continuare, rezerviștii ruși vor fi trimiși cu o pregătire minimă, direct pe linia întâi, ceea ce indică o urgență mare în a ține frontul precum și faptul că aceștia întrebuințează aceeași tehnică de luptă învechită și ineficientă, pe care încă o pot reînvăța rezonabil de rapid.

Deocamdată, se observă că Rusia nu a reușit să inoveze, suficient de rapid, din punct de vedere tehnologic, pentru a folosi cât mai puțini oameni în luptă, deși au trecut aproape doi ani de la începutul războiului. În plus, este aproape imposibil pentru Rusia să câștige această cursă tehnologică, deoarece în spatele Ucrainei este NATO. Astfel, tot mai mult se profilează o înghețare a conflictului ca unică soluție pentru Rusia de a depăși acest moment dificil și de a transmite războiul către alte generații.

Citește și: Rusia pregătește încă 170.000 de militari pentru invazia din Ucraina. Armata a crescut cu aproape un milion de persoane după mobilizarea mascată

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel