COVID-19. Noul coronavirus, un precedent xenofob periculos

Darius Muresan |
Data publicării:

Analistul H.D. Hartmann, content director DefenseRomania, a participat în cadrul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune Realitatea Plus, la o dezbatere despre noul coronavirus.

Acesta a atras atenția asupra pericolului xenofob în raportare cu COVID-19, văzut într-o mare parte a societății occidentale ca un ”virus chinez” și aruncându-se astfel vina pe Beijing.

Amintim că în legătură cu noul coronavirus au apărut multe teorii ale conspirațiilor.

„Faptul că acest virus a venit din China a redeșteptat din punct de vedere al unui profil xenofob frica de est și reacțiile pe care le vedem în special din punct de vedere al lingvisticii folosite la începutul apariției coronavirusului. Era denumit la început „virusul Wuhan”. Azi e definit COVID-19 și practic e o regulă impusă de Organizația Mondială a Sănătății de a nu mai defini un virus după locul unde a apărut sau s-a împrăștiat.

Avem această recrudescență a sentimentelor de tip xenofob, ”chinezii iar ne-au trimis un virus”.  (...) Din nefericire China e cea mai lovită la ora actuală, dar vedem și explozia din Italia. (...) Apare un model lingvistic, un prototip, foarte periculos.

Aici nu a ajutat nici militarizarea lingvistică a președintelui Trump. Mesajele foarte ferme venite dintr-o anumită parte a statelor occidentale au speriat populația. Nu s-a găsit încă lingvistic un model prin care să calmăm populația, în timpul anunțării unei tragedii. Aici trebuie să învățăm”, a precizat H.D. Hartmann, în cadrul unei emisiuni difuzate la Realitatea Plus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel