Corpul Voluntarilor Ruși (RDK) se declară singura autoritate care controlează așezarea rusă Novaia Tavolzhanka din regiunea Belgorod (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă, din 2023 - Corpul de Voluntari Ruși
Imagine ilustrativă, din 2023 - Corpul de Voluntari Ruși

Soldații din cadrul grupului de partizani ''Corpul Voluntarilor Ruși (RDK)'' declară că sunt singura autoritate care controlează așezarea rusă Novaia Tavolzhanka din regiunea Belgorod. Aceștia au publicat un videoclip cu această declarație pe canalul lor Telegram. Unul dintre reprezentanții ''Corpului Voluntarilor Ruși'' a declarat că au controlat satul din districtul Shebekinski de mai bine de o zi.

 

Înainte de începerea ostilităților dintre ''Corpul Voluntarilor Ruși (RDK)'' și forțele de securitate rusești, în această așezare locuiau aproximativ cinci mii de locuitori.

Novaia Tavolzhanka, ca și până acum, nu prezintă interes nici pentru autoritățile regionale, nici pentru cele federale. Singura autoritate din așezarea abandonată este ''Corpul Voluntarilor Ruși''.

Youtube video image

Potrivit Serviciului de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, în noaptea de 4 spre 5 iunie, în așezarea Novaya Tavolzhanka, a fost eliminat colonelul gărzilor ruse Andri Stesev, comandantul unui grup operativ din Belgorod.

Legiunea "Libertatea Rusiei" a publicat o fotografie în care apare colonelul rus lichidat, precum și actele de identitate ale acestuia.

După cum s-a raportat anterior, la începutul lunii iunie, soldații ''Corpului Voluntarilor Ruși'' și ai ''Legiunii pentru Libertatea Rusiei'' au intrat din nou pe teritoriul Federației Ruse. Atunci au anunțat începutul celei de-a doua faze a operațiunii militare ruse pe teritoriul Federației Ruse.

Lupte ale ''Corpului Voluntarilor Ruși'' și ale ''Legiunii Libertatea Rusiei'' cu forțele militare și de securitate rusești au avut loc timp de câteva zile în apropierea așezării Shebekino și a satelor din jur din regiunea Belgorod.

La 4 iunie, reprezentanții unităților grupurilor de partizani ruși au cerut guvernatorului regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, să poarte negocieri și să ia prizonierii, dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza poziției guvernatorului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel