Coronavirus. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a intrat în carantină după ce un consilier a fost depistat pozitiv cu Covid-19

Eduard Pascu / 30 Martie 2020 / 18:12

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și unii dintre consilierii săi vor intra în carantină după ce testul efectuat asupra unui asistent s-a dovedit pozitiv pentru coronavirus, a anunțat biroul premierului, transmite agenția Anadolu.

Netanyahu a decis să intre în carantină până când va primi rezultatul testului, potrivit aceleiași surse. Consilierul parlamentar al lui Netanyahu, Rivka Paluch, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Premierul israelian va fi supus iar unui test de coronavirus după ce, pe 15 martie a mai fost testat odată, a anunțat presa israeliană.
Se pare că Rivka Paluch a petrecut ultimele zile „în imediata apropiere" a Netanyahu, a membrilor Knesset și a altor consilieri, a informat Jerusalem Post.

Până în prezent, autoritățile israeliene de sănătate au confirmat 16 decese și peste 4.300 de infecții cauzate de virus. Potrivit Ministerului Sănătății, 80 dintre pacienți sunt în stare critică și 139 s-au recuperat.

Ca parte a măsurilor de combatere a virusului, toate școlile din țară au fost închise, toate ședințele în zone publice, deschise sau închise cu mai mult de 10 persoane au fost de asemenea interzise.

Toate firmele comerciale, cu excepția supermarketurilor, farmaciilor, benzinăriilor și băncilor, au fost, de asemenea, închise începând cu 15 martie. Tel Aviv a interzis, de asemenea, intrarea cetățenilor străini în țară, cu excepția celor care au reședința în Israel.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy