Coronavirus. Premierul britanic Boris Johnson, transferat la terapie intensivă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson, care a fost pozitiv pentru noul coronavirus în urmă cu zece zile, a fost transferat la terapie intensivă luni, a doua zi de la spitalizarea sa în centrul Londrei, a anunţat purtătorul său de cuvânt, relatează AFP şi Reuters.

''În cursul după-amiezii, starea de sănătate a premierului s-a deteriorat şi, la recomandarea echipei sale medicale, a fost transferat la unitatea de terapie intensivă a spitalului'', a precizat purtătorul de cuvânt. "Primul ministru i-a cerut ministrului de externe Dominic Raab (...) să-l înlocuiască atunci când va fi necesar'', a adăugat el, potrivit unui comunicat.

Potrivit Downing Street, premierul are o stare bună şi este conştient, deşi în jurul orei 18.00 GMT el a fost transferat la o unitate de terapie intensivă - unde sunt tratate cele mai grave cazuri - a spitalului St Thomas, în centrul Londrei, notează Reuters, transmite Agerpres.

Biroul premierului a precizat că acesta a fost transferat la terapie intensivă ca ''măsură de precauţie pentru cazul în care ar necesita ventilaţie''.

Johnson, de 55 de ani, a fost testat pozitiv pentru coronavirus la 26 martie. Purtătorul său de cuvânt a cerut anterior precauţie cu privire la unele informaţii apărute în mass-media potrivit cărora Johnson primeşte oxigen şi a refuzat să spună direct dacă acesta are pneumonie.

Potrivit ziarului The Times şi corespondentului ITV Robert Peston, premierului britanic i s-a dat oxigen.

Ministrul de externe Dominic Raab, 46 de ani, a prezidat luni reuniunea de urgenţă a guvernului britanic privind criza COVID-19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel