Coronavirus: Pentagonul a primit o comandă de 100.000 de saci mortuari pentru agenţiile de sănătate din SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pentagonul a anunţat joi că a primit o comandată de la statul federal american pentru 100.000 de saci mortuari destinaţi agenţiilor de sănătate din ţară în contextul în care epidemia de COVID-19 ia amploare în SUA, relatează AFP.

Divizia logistică a Departamentului Apărării "este pe cale să răspundă" unei solicitări a Agenţiei americane de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA) "pentru 100.000 de saci destinaţi să răspundă nevoilor mortuare ale agenţiilor de sănătate ale statelor", a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Mike Andrews.

FEMA centralizează eforturile statului federal american în lupta împotriva coronavirusului. Preşedintele Donald Trump a atras atenţia în această săptămână că SUA se vor confrunta cu două săptămâni "foarte dureroase", transmite Agerpres.

Casa Albă a estimat că boala va face între 100.000 şi 240.000 de morţi în ţară dacă sunt respectate restricţiile actuale, iar dacă nu ar fi luate măsuri, numărul deceselor ar putea ajunge la 1,5-2,2 milioane.

Trei din patru americani sunt în prezent vizaţi de ordinul de izolare strictă. Sunt afectate majoritatea marilor oraşe, iar focarele apărute la Chicago sau la New Orleans se agravează.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel