Coronavirus | Panica se instaurează şi în Rusia. Guvernul lui Mişustin vrea carantină obligatorie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul rus a propus luni extinderea la întreaga ţară a carantinei obligatorii aplicată de capitala Moscova în efortul de a opri răspândirea coronavirusului, relatează EFE.

,,Cer guvernatorilor regiunilor Rusiei să ia notă de această măsură şi să studieze aplicarea ei în teritoriile lor", a declarat premierul Mihail Mişustin, într-o reuniune a cabinetului.

Potrivit premierului rus, măsurile adoptate de Moscova şi de autorităţile din regiunea Moscovei "sunt o continuare logică a politicii preşedintelui (Vladimir Putin) în lupta împotriva coronavirusului".

EFE aminteşte că Putin a anunţat săptămâna trecută o serie de măsuri pentru stoparea propagării COVID-19 în ţară, care includ "o săptămână de vacanţă plătită", însă autorităţile au insistat că oamenii trebuie să stea în case.

Autorităţile din Moscova au anunţat o carantină parţială începând de duminică şi le-au cerut rezidenţilor să stea acasă de luni în contextul în care numărul cazurilor recenzate oficial în capitala Rusiei a trecut de 1.000.

Comentariu DefenseRomania: Amintim că, în urmă cu doar o săptămână, Vladimir Putin, președintele Rusiei, spunea, într-o manieră tipic propagandistică, că răspândirea epidemiei de coronavirus „este sub control". Deci, ce s-a întâmplat cu capacitatea Rusiei de a ţine sub control răspândirea noului coronavirus COVD-19? Coronavirusul este o problemă globală, dar se pare că Moscova a minţit destul de mult timp despre răspândirea virusului în Rusia, motivul fiind unul propagandistic de a crea impresia că ruşii reprezintă un bastion de apărare în faţa acestei pandemii. Dar, în tot acest timp, un focar fără precedent de „pneumonie” continuă să se răspândească cu rapiditate prin întreaga Rusie.

Pe de altă parte, o informare făcută duminică de cabinetul de criză al primăriei capitalei ruse a relevat că 85% dintre bolnavii de COVID-19 diagnosticaţi în Moscova au mai puţin de 65 de ani.

,,Statisticile arată că boala se manifestă într-o formă gravă nu doar la moscoviţii de peste 65 de ani", informează cabinetul de criză într-un comunicat postat pe pagina web a Departamentului Sănătăţii din Moscova.

Potrivit acestor date, din cele 1.014 cazuri diagnosticate în capitală, 46% sunt pacienţi cu vârsta cuprinsă între 35 şi 64 de ani; 33,5% au vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani; 15% sunt persoane peste 65 de ani şi 5,5% sunt persoane sub 18 ani.

"Aproape jumătate, 45%, din bolnavii care suferă de o afectare severă a plămânilor sunt persoane cu vârste sub 60 de ani", se menţionează în comunicat, care subliniază că aproape 40% dintre pacienţii conectaţi la aparate de respirat au sub 40 de ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel