Coronavirus | NATO lucrează la combaterea dezinformării ruse în Macedonia de Nord şi Muntenegru

S.I. Catalin |
Data publicării:
Propagandă rusă
Propagandă rusă

Alianţa Nord-Atlantică creează echipe de sprijin pentru combaterea ameninţărilor hibride în Macedonia de Nord şi Muntenegru în contextul amplificării dezinformării şi informaţiilor false promovate de Rusia şi China în Balcanii Occidentali privind pandemia cauzată de noul coronavirus, a anunţat marţi ambasadoarea SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, potrivit agenţiei de presă MIA.

,,Alianţa aşteaptă mai multe informaţii cu privire la înfiinţarea unei astfel de echipe pentru Macedonia de Nord, menită să pregătească media din această ţară despre cum să descurajeze campaniile de dezinformare dinspre Rusia'', a declarat Hutchison într-un briefing online, potrivit Agerpes.

O echipă similară este deja operaţională în Muntenegru.

Diplomata americană a adăugat că dezinformarea venită din Rusia datează încă din perioada în care Macedonia de Nord a depus cererea de integrare în NATO şi a continuat după ce aderarea acestei ţări la Alianţă a fost confirmată.

''Macedonia de Nord este membră cu drepturi depline şi, în calitate de stat aliat, este susţinută de NATO în această criză. Asistenţa va continua, inclusiv pentru combaterea dezinformării care provine din surse ruse'', a explicat Kay Bailey Hutchison.

În iulie 2018, liderii statelor NATO au convenit înfiinţarea unor echipe de sprijin prin care se furnizează ţărilor aliate asistenţă punctuală pe baza solicitărilor lor, în pregătirea răspunsului la ameninţările hibride.

Ambasadoarea SUA la NATO a lansat un apel către celelalte ţări membre să se opună dezinformării venite din Rusia şi China în legătură cu pandemia de coronavirus. ''Există relatări false că ele (Rusia şi China) trimit asistenţă şi că virusul a apărut în Europa sau Statele Unite. Este absolut fals şi încercăm să răspundem cu fapte la informaţii false'', a subliniat ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel