Coronavirus | Iohannis: România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici şi materiale de protecţie

S.I. Catalin / 27 apr 2020 / 14:50

În următoarele zile, o echipă de medici din România se va deplasa în R.Moldova pentru a ajuta personalul medical din spitale să lupte cu pandemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut de președintele României, Klaus Iohannis.

,,În Republica Moldova situaţia este complicată şi România, care se consideră un partener extrem de important - credem noi că cel mai important al Republicii Moldova -, va pregăti şi va implementa în câteva zile două măsuri importante: prima - o echipă de medici şi personal medical se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical şi medicii de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii; o a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti şi materiale sanitare, materiale de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii de acolo să treacă mai uşor peste această epidemie", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

De menționat că, în Republica Moldova 859 de lucrători medicali sunt infectați cu COVID-19, din numărul total de 3.408 cazuri confirmate, precizează Cotidianul.md.

Cele mai multe cazuri de infectare sunt înregistrate în rândul personalului medical și asistența medicală urgentă din Soroca și Ștefan-Vodă.

Până astăzi, în Republica Moldova au fost confirmate 3.408 de cazuri de infectare cu COVID-19. 101 persoane au pierdut lupta cu pandemia, iar 925 de persoane au fost tratate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy