Coronavirus | Guvernul slovac dispune monitorizarea persoanelor aflate în carantină prin date de la operatorii de telecomunicaţii

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul slovac va aproba o lege care le va permite instituţiilor de stat să folosească date de la operatorii de telecomunicaţii pentru a se asigura că persoanele aflate în carantină din cauza epidemiei de coronavirus rămân izolate, a declarat marţi premierul Igor Matovic, potrivit Reuters.

Guvernul intenţionează să discute măsura marţi, înainte de a o trimite în parlament, a precizat prim-ministrul.

Slovacia a plasat în carantină persoanele venite din străinătate şi pe cele care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19.

Potrivit agenţiei slovace de presă TASR, Igor Matovic a declarat stare de urgenţă pentru unităţile de servicii sociale, pentru a-i proteja pe vârstnici, care sunt cei mai vulnerabili în faţa epidemiei.

De asemenea, autorităţile le-au cerut pensionarilor să stea în casă şi să nu iasă decât dacă este strict necesar.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut luni în Slovacia cu 19 cazuri, totalul fiind acum de 204 bolnavi, potrivit autorităţilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel